reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kiedyś niewielu ekspertów wierzyło, że małe dzieci mogą doświadczać depresji lub lęku. latach 90. stało się jasne, że depresji i lęku mogą doświadczać nawet trzylatki. Jednak u wielu dzieci objawy depresji objawiają się w pozornie niepowiązany sposób, na przykład agresją, zaburzeniami odżywania lub nadpobudliwością. Zapraszam cię na bezpłatny live. 2. marca o 15:30 Wpadaj na YT albo oglądaj na FB

reklama

Porozmawiajmy o szczepieniach ochronnych.

misia_q

Turbomama
Miasto
Wrocław
Wiktor był szczepiony skojarzonymi glaxosmithkline i Igor tez będzie takimi szczepiony, chodzi mi o te 5w1 :-) a na razie temat szczepień odwleczony, bo Igi chorutki. Najwcześniej 13 grudnia wypada nam bezpieczny termin.

reklama

Agnieszka H.

Listopadowa mamusia '07
Miasto
Wrocław
Misia_q, a jak Wiktor znosił te skojarzone? Miał silne odczyny poszczepienne? Co zaobserwowałaś? I czy szłaś normalnym tokiem szczepień, czy coś udało Ci sie odwlec?

misia_q

Turbomama
Miasto
Wrocław
wszystko było ok, żadnych gorączek ani śladów po wkłuciu.
co do toku szczepień nie chciałam niczego odwlekać, tylko mieć to już za sobą i tak też się udało.

Agnieszka H.

Listopadowa mamusia '07
Miasto
Wrocław
Malinois - GSK póki co nie odpisał, ja natomiast zaczęłam zastanawiać się nad Pentaximem zamiast Infanrixu-IPV+Hib. Wiele serii Infanrixu wstrzymano. Fakt, że kilka takich wstrzymać odkręcono (chyba 2 serie przywrócono do obrotu), ale jakiś taki niepokój został. Z Pentaximem chyba nie było żadnych jazd - a może się mylę?

Wyczytałam także, że MMR dobrze jest rozbić na raty, a jak nie, to zamienić na Priorix, po którym jest mniej odczynów poszczepiennych.

reklama

Kunda

Mama Maciusia i Adasia
Miasto
sląsk
Macius był szczepiony ``5w 1 i Adas jak tylko dostaniemy pozwolenie bo narazie mamy zakaz to tez bedziemy szczepic ta szczepionka

Do góry