• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Posiłki 8 mc malucha

Muraski najwyzszy czas by sie uczyla jesc kawalki ja juz dawalam do raczki jak mala miala troche ponad 6mies.Musi sie nauczyc pewnie na poczatlu bedzie sie dlawic ale obserwuj i w razie co interweniuj.Ja daje jej normalnie pol banan do lapki albo makaron penne itp

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zazdroszczę.. Moja córka ma 7,5 miesiąca a oprócz owoców, kaszek, mleka, herbatek, wody, soków, chrupek i ciasteczek nic innego nie chcę jeść.. żadnej zupki, nic a nic :/

Dałam małej banana do łapki. Miękki, nieduży kawałek. Oczywiście cały czas byłam przy niej. No i niestety odgryzła chyba jakiś większy fragment bo zaczęła się krztusić i zwymiotowala. Wyglądało to niewesoło, prawie zawału dostałam.

Murasaki przecytaj sobie alantkowe blw na internecie. Ja ogólnie nie wprowadzam tylko jedzenia na zasadzie blw, ale elementy żywienia blw juz tak. I spróbuj na początek z chrupka i kukurydzianymi. My mamy beskidzkie ale nie wiem czy je wszędzie dostaniesz. Patrz po prostu na skład :)

A jakie pieczywo dla takiego malca? Białe czy może być np.chleb żytni na zakwasie? Mój za trzy skończy 7 miesięcy. Chrupki zjada, ale jak mu ugryzie kawałek (nie ma jeszcze zębów) to wypluwa...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry