reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
U nas zgrzytania brak.

Za to jak chce jeść mówi "AM". Wtedy pokazuję jej (od teściowej się nauczyłam ;) ) różne rzeczy i pytam co chce zjeść. Pokazuje paluchem i to jej daję. Dziś była już mocno głodna przed kaszką i krzyczała "am" co jakiś czas, a wogóle jak miskę zobaczyła to szał :D

u nas zgrzytanie bylo !! masakra :D naszczescie zapomniał :) teraz chodzi i mowie mama ne ma mama i pawu :D ... ja sie pytam czyja zabawka? a on Pawu :D
hehe
naszej nie chce sie tak wyraznie mowic ale wiem ze potrafi - tata jest zawsze, mama to jedynie mam wychodzi i to wtedy kiedy placze bo chce do mnie... baba czasem tez sie pojawi, ale ogolnie najczesciej w repertuarze jest czesc, chce, tiki tak, nie, tam, nie tam, nie to,
rozsmiesza mnie - np ostatnio nauczyla sie gdzie jest pepek - najpierw u mamy, potem u taty, a jak podeszlysmy do malpki - co tez ma pepusia - na pytanie gdzie jest pepus odslonila mi bluzke... tam.. :) no i gadlua straszna jest po swojemu :)
na razie staje i trzyma sie powietrza najdluzej 10s... ale i tak idzie do przodu :)
ostatnio zasluchana jest w Laskowskim, a tanczy do agugu arki noego... jak miala 9 miesiecy spiewala... teraz jakby o tym zapomniala :)

nie wiem czy pisałam ale już od jakiegoś czasu Igor potrafi jezdzić na pchaczu z zawrotną szybkością po calym domu:-) schodzi z łożka sam ładnie :-)nakłada na patyczek kolorowe kółeczko:-) i klocek okrągły w otwór w garnuszku-klocuszku:-) i pięknie mówi "MAMA" nawet w nocy :-)ostatni postęp ...wyciąganie korka z wanny podczas kąpieli :-)

reklama
u nas Paweł tez juz schodzi sam ale jedna noga a druga leciiiiiiiiii :) ale jest ok :D wczoraj to jak poszlam robic mleko wracam ... a patrze w korytarzu Paweł stoji :o zdziwilam sie :) poszedl mamy szukac hehehehe a no i mamy nowy ząbek !! :) zauwazylam ze pisklak byl ostatnio i ślinił sie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry