reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

moje dziecko pierwszy raz lezy sobie w kolysce OBUDZONE i nie placze....:eek: to dla mnie mega postep!!!!!!!!bo ona od urodzenia jak tylko sie budzila to plakala odrazu nawet jesli nie byla glodna....normalnie jestem w szoku...!!!! a moze to zasluga tego ze jest od kilku dni na butli...nie wiem ale co za ulga!!!!nawet jesli to tylko kilka minut...
wczoraj miala kolke 2,5h i skonczylo sie tak ze plakalysmy razem...na szczescie przeszlo i ladnie spala i jadla w nocy....

reklama
moje dziecko pierwszy raz lezy sobie w kolysce OBUDZONE i nie placze....:eek: to dla mnie mega postep!!!!!!!!bo ona od urodzenia jak tylko sie budzila to plakala odrazu nawet jesli nie byla glodna....normalnie jestem w szoku...!!!! a moze to zasluga tego ze jest od kilku dni na butli...nie wiem ale co za ulga!!!!nawet jesli to tylko kilka minut...
wczoraj miala kolke 2,5h i skonczylo sie tak ze plakalysmy razem...na szczescie przeszlo i ladnie spala i jadla w nocy....

To ciesze sie ze ladnie sobie lezy, ale nie zapeszaj ;-) Ja jak tylko pochwale moja corcie to zaraz to sie obraca przeciwko mnie :-D

To ciesze sie ze ladnie sobie lezy, ale nie zapeszaj ;-) Ja jak tylko pochwale moja corcie to zaraz to sie obraca przeciwko mnie :-D

U mnie jest tak samo ;-)

A co do herbatki z koperku rozpuszczalnej - mozna podawac dziecku tak?? Szkoda ze wczoraj o niej zapomnialam to bym lekarza zapytala. Skleroza :crazy::zawstydzona/y:

u nas jest dokładnie tak samo,wiec ostatnimi czasy boje sie chwalić...

a co do płaczu po obudzeniu to u nas to norma,dopiero jak załącze karuzele to przestaje i mozemy spokojnie sie przebierac i karmic.... za to po jedzeniu jak od razu nie usnie to moze lezec bez płaczu bo ma pełny brzuszek :-)

a ja się pochwalę, że Gaja dziś pierwszy raz piała :-D czyli taki wielki zachwyt wyrażała otwartą uśmiechniętą buzią :-D co prawda piała do pustej ściany w łazience, ale to było takie... dorosłe :-D

u mnie dzisiaj ciezka noc... synek budzil sie czesto ale nie na jedzenie tylko biedny mial zatwardzenie chcial kupke zrobic a nie dal rady i pojekiwal :( biedny dopiero o 9 jak zaczal dawac czadu to az piesiakł pampers i ubranko hehe i myc musialam w zlewie az po pachy... moze wiecie co mogloby pomoc latwiejsze wyproznianie?mozna cos zrobic zeby ułatwic ? :(

Właśnie wróciłyśmy od lekarza. Zośka w 2 tyg. przybrała prawie 800g. Na samym cycu. Hip hip hurra !!! Pani doktor złożyła gratulacje z tej okazji. Waga Zośki to obecnie 3450g :-D :-D:-D
ps. Mary, Mamulica - gdyby dzieci miały przybierać proporcjonalnie to wasze musiałyby 1kg/tydz :-D

u mnie dzisiaj ciezka noc... synek budzil sie czesto ale nie na jedzenie tylko biedny mial zatwardzenie chcial kupke zrobic a nie dal rady i pojekiwal :( biedny dopiero o 9 jak zaczal dawac czadu to az piesiakł pampers i ubranko hehe i myc musialam w zlewie az po pachy... moze wiecie co mogloby pomoc latwiejsze wyproznianie?mozna cos zrobic zeby ułatwic ? :(

ja miałam podobne problemy ale mój synus nie miał zatwardzenia tylko poprostu ciezko było zrobic mu kupke...wtedy masowałam brzuszek i naprzemian zginałam nóżki w kolankach do brzuszka(ale nie na chame) i robiłam tzw rowerek nóżkami tez oczywiscie delikatnie i u nas przyniosło efekty nie od razu ale po kilku minutach kupka sie pojawiała.....

Mam pytanie, jak duzo Wasze dzieci placza?
Bo Asiula nic nie placze :no: i zastanawiam sie czy to normalne :szok: Ona sie tylko denerwuje, co najwyzej wyda z siebie krotki pisk. A jak jest glodna to chrzaka jak prosiaczek :-D wtedy wiem, ze musze biec z cycem. szczerze mowiac to pierwszy i ostatni raz slyszalam jak plakala tak normalnie na porodowce :eek: a i podczas pierwszej kapieli.

reklama
to moje dziecko placze za twoje i pewnie jeszcze kilkoro innych....:sorry: placze duzo, nie chce sama lezec w kolysce wiec jak nie spi to wisi na mnie a i tak potrafi wtedy marudzic i popadac wrecz w histerie, jakby sama nie wiedziala o co jej chodzi....a jak ma kolke to juz w ogole... wiec ciesz sie kochana, ze trafil ci sie taki laskawy okaz....;-)

Do góry