reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
gratuluję wszystkim paróweczkom i zdolniachom :)
Marisia zaczęła robić papa (tylko macha, nie mówi jeszcze) i na pieska mówi au au :) to już czwarte słowo

Najważniejsze osiągnięcia mojej niuni:
-sama siada i siedzi,
-czołga się (tzw.foczenie), raczkuje,
-siedzi na klęczkach,
-jeździ na pupie,
-podnosi się przy wszystkim (a spróbuj koło niej stanąć to zaraz łapie nogę i się wspina),
-chodzi przy meblach (przy okazji wywala ciuchy z szaf jak nieopatrznie jakaś jest otwarta)
-pięknie tańczy
-wyćwiczyła chwyt pensetowy
-pchając stołek potrafi przejść dwa pokojed

-powtarza mama, papa, tata, dada itd.
-mówi świadomie am am i chyba mama ale tego nie jestem jeszcze pewna
-robi i mówi świadomie papa
-marszczy nosek i tak dmucha jak ktoś wyciera nos lub jak się ją o to poprosi
-pokazuje gdzie lala ma oko
-pije z kapka, je łyżeczką - choć nadal nie poradnie
-powtarza krzyki, piski Julki - coś na kształt echa ;)
-daje buźki
-robi "aja" i przytula jak ktoś zrobi smutną minę
-gra na flecie ;)

I uwaga NIE ROZRZUCA JEDZENIA :-D w Poznaniu jadła obiady i śniadania normalnie naszą metodą, znajomi niepewnie patrzyli, ja też miałam stres, ale okazało się że nawet nie było co sprzątać:-D no-dziecko do mycia tylko;-)

Na razie tyle mi przychodzi do głowy, choć wiemy że nasze dzieciaczki tyle postępów mają za sobą że aż trudno wymienić!

Przed nami ZĘBY i samodzielne chodzenie. czekam z niecierpliwością:tak: Choć teraz zgodnie z www.vojta.com.pl - Rozwj ruchowy przez najbliższe trzy miesiące powinna szkolić swoje umiejętności i dopiero koło 11-12 miesiąca odważyć się na chodzenie. To by się zgadzało bo dokładnie tak rozwijała się Julia - omijając raczkowanie i w wieku 7 miesięcy już stojąc przy meblach.

Ostatnia edycja:
reklama
Lagajka słodka ta Twoja Mariczka, też pragnę, aby Olinek miał zdrową siostrzyczkę ;D

A u nas tydzień postępów, od 26 lipca ok godziny 11 raczkujemy ;D chodzimy jak torpeda za kotkami najbardziej ;P
Olinek nauczył się robić buzią jak jedzie konik, przy czym nauczył się używać jęzorka i najpierw było "łałała" a teraz jest "dadada", podejrzewam, ze zaraz będzie tata bo taki układ języka i ust na to wskazuje a jest daleki od mamamama, dla mnie może być i "tata" ;P
Olinek od wczoraj daje buzi, jaaaakieeee to słodkie, otwiera buzię i z językiem się nadstawia, oczywiście mama mówi, że języczek nie potrzebny ale jak mnie pocałuje to mi chce tam świdrować po buzi, a jak już znudzi się dawanie buzi na prośbę Olunio daj buzi nadstawia czółko albo polisia ;D

Całe szczęście ;D ten Nasz Olinek!

Dziunka BRAWO dla Asi!

U nas kolejny postęp hehehe Oliwierek będąc u mnie (nas) na rączkach na lewym biodrze na hasło "Oliwerek zatańczymy" podaje prawą rączkę jak do tańca, albo chwyta za moją, podskakuje i się cieszy a ja śpiwam i tańczę "Dylu dylu dylusia...." HAHAHA Tańczyliśmy tak od jakiegoś czasu z babcią a teraz sam wie o co chodzi ;D

Do góry