passingby
Fanka BB :)
Ida coraz czesciej rozwiazuje zadanie z trzema niewiadomymi
czyli mam trzy rzeczy i tylko dwie rece
. zauwazylam ze jesli brakuje jej reki to idze w ruch buzia. Dzis rano zauwazylam ze jak znudzi sie cwiczeniami zwiazanymi z bezpiecznym siadaniem i podnoszenie z pozycji kucajacej (trzyma sie jedna raczka ramy lozeczka i albo kuca i podnosi druga raczka pieluszke albo siada), to wklada sobie pieluszke do buzi, podnosi sie (juz z wykrokiem nozki
DDDDDDDDDDDDDDD, wczesniej po prostu sie podciagala na raczkach), staje, wyjmuje pieluszke z buzi i... wyrzuca na zewnatrz. W ogole duzo rzeczy wyrzuca
. Do tego bawimy sie w magika
. Jak juz wyrzuci ta pieluszke, to zabawiamy sie w taki sposob: leze na lozku, na przeciwko jej lozeczka, ona zazwyczaj stoi (uparcie), niby upada mi pieluszka na lozko za moje plecy (gdzie mam pochowane male zabawki), podnosze pieluszke razem z zabawka. Pokazuje je jedna reke (za pusta) druga reka (za pusta) robie czary-mary i wyciagam zabawke z pieluchy
)))))))))))))) mina Idy - BEZCENNA! Smieje sie w glos. nastepnie staram sie niepostrzeżenie odrzucic zabawke za siebie i pokazuje jej pusta pieluszke i rece
. Oddaje jej pieluszke
po chwili zabawa zaczyna sie na nowo. Czasami sama mi daje pieluszke czasami ja wyrzuca
.