reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Ida coraz czesciej rozwiazuje zadanie z trzema niewiadomymi ;) czyli mam trzy rzeczy i tylko dwie rece :). zauwazylam ze jesli brakuje jej reki to idze w ruch buzia. Dzis rano zauwazylam ze jak znudzi sie cwiczeniami zwiazanymi z bezpiecznym siadaniem i podnoszenie z pozycji kucajacej (trzyma sie jedna raczka ramy lozeczka i albo kuca i podnosi druga raczka pieluszke albo siada), to wklada sobie pieluszke do buzi, podnosi sie (juz z wykrokiem nozki :DDDDDDDDDDDDDDDD, wczesniej po prostu sie podciagala na raczkach), staje, wyjmuje pieluszke z buzi i... wyrzuca na zewnatrz. W ogole duzo rzeczy wyrzuca :). Do tego bawimy sie w magika :D. Jak juz wyrzuci ta pieluszke, to zabawiamy sie w taki sposob: leze na lozku, na przeciwko jej lozeczka, ona zazwyczaj stoi (uparcie), niby upada mi pieluszka na lozko za moje plecy (gdzie mam pochowane male zabawki), podnosze pieluszke razem z zabawka. Pokazuje je jedna reke (za pusta) druga reka (za pusta) robie czary-mary i wyciagam zabawke z pieluchy :))))))))))))))) mina Idy - BEZCENNA! Smieje sie w glos. nastepnie staram sie niepostrzeżenie odrzucic zabawke za siebie i pokazuje jej pusta pieluszke i rece :). Oddaje jej pieluszke :) po chwili zabawa zaczyna sie na nowo. Czasami sama mi daje pieluszke czasami ja wyrzuca :).

reklama
Nasz syn uwielbia myć zęby :) szorujemy je min.2 razy dziennie.Ocupinka pasty na szczoteczke i myk do lazienki . Myjemy zeby i patrzymy w lustro :) najfajniej jak mama albo tata myja tez.

Dziewczyny cos niesamowitego dzieje sie z moim dzieckiem:) ja siedze na necie a ona chodzi sobie po pokoju:) z reszta dalam filmik na zamknietym. Zawsze musiala miec jakis konkretny cel zeby isc po nozkach a teraz zamiast raczkowac to łazi:D

Nasz syn uwielbia myć zęby :) szorujemy je min.2 razy dziennie.Ocupinka pasty na szczoteczke i myk do lazienki . Myjemy zeby i patrzymy w lustro :) najfajniej jak mama albo tata myja tez.

ZAZDROSZCZĘ! U nas zębów nie ma, ale młoda absolutnie nie pozwoli sobie grzebać w buzi! NICZYM!
Dziubasku jest pasta dla niemowląt Nenedent Baby.

o! gratulacja :-) ja tez chce zobaczyc.. jak dostac dostep?

Należy poprosić Kasię, ona pisze do Aniaslu - adminki. Ale jak sama napiszesz to powinnaś dostać :)

Ja zaczynam zauważać że moje dziecko MYŚLI już całkiem poważnie:-D
Tzn - jak ma jakiś upatrzony cel, np. wiadro ze śliwkami i do niego poraczkuje to po przeniesieniu młodej do najbardziej oddalonego pokoju potrafi wrócić do wiadra. I będzie to robić tak długo aż jej pozwolę w nim pogrzebać, albo po prostu schowam wiadro;-)
Jak usłyszy dźwięk otwieranej łazienki to sprintem zasuwa żeby tam się dostać:-D
Mówi całkowicie świadomie mama, tata i papa. Dziś było przytulanie się do tatka i mówienie: Tata o 4 w nocy:baffled:
Rozpoznaje mnie z bardzo dużej odległości. Ten uśmiech - bezcenny:-D
Przytula jak komuś jest smutno, ktoś zrobi smutną minę, lub jak po prostu się za kimś stęskniła.
Złości się i płacze (o zgrozo) jak zamknie się jej drzwi do wspomnianej łazienki, nie pozwoli czegoś dotknąć itp, itd. Wrzask jest niemiłosierny.

Ogólnie taka mądralka mi się kumata robi:-D A taki to głupol był niedawno:-D

Najbardziej dobija mnie to że nie daje nic przy sobie zrobić. Przewijanie, przebieranie, pielęgnowanie po kąpieli - wszystko wykonywane musi być w ruchu. To dziecko nie usiedzi nawet na sekundę!!!:no:

Ale POLUBIŁA JAZDĘ AUTEM!!! Może inaczej, toleruje ją;-)

No i problem mamy z domkiem Julki. Joasia wchodzi tam przez drzwi i często się zaklinuje, a wtedy mamy płacz. Albo włoży rękę przez okno i nie może wyciągnąć, ech:confused2:

Czy Wasze dzieci podają Wam coś świadomie? U nas tylko tak jest przy zabawie ze smoczkiem, czyli mała wkłada mi smoczek do buzi i ubaw po pachy, czasem chrupka mi da, ale tak poza tym to nic. A pamiętam jak spotkałam się z koleżanką, której córka miała wówczas 8,5 miesiąca i ta mała wszystko podawała, a często pustą rączkę wyciągała - takie "cześć".

dziunka - dzieki :-)
Gaja daje - jesli ma cos w rece i sie do niej wyciagnie pusta reke, wtedy ona kładzie swoją rzecz w tej ręce, puszcza, ale potem od razu zabiera ;-)

reklama
Ida po prostu daje. Na prosbe. Oczywiscie uwaznie sledzi losy oddanej rzeczy Niektore natychmiast odbiera (smoczek) a niektore moga zostac odlozone (lyzeczka)

Do góry