reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Postępy naszych pociech

ch_aga - świetne :-):-):-)

Jaś ostatnio wreszcie zrobil jakieś postępy w mówieniu. Mamy już mama, tata, dada, baba, dzidzi, papa, itp.

reklama
Zbynio przekręca się z plecków na brzuszek już od końca 2 miesiąca, teraz kończy 3 i zaczyna się pomalutku przesuwać, już potrafi dobrze wszystko złapać i włożyć do buźki, poza tym sie rechocze, uśmiechem na uśmiech odpowiada, no i chyba zacznie gaworzyć, na razie robi dziwne miny i ciężko opisać ten dzwiek, ale jakby chcial guuu powiedzieć. A i jeszcze łapiąc się za szczebelki w łóżku wykręca piruecik:-)

Przy Mateuszku Travolta wysiada! No super po prostu bez dwoch zdan-a to krecenie sie w kolko! Ja bym tak nie potrafila!

jagoda ostatnimi czasy tzn odkąd mam w domu szczeniaka lubuje się w kąpieli w psich sikach albo co gorsza kupce:angry:tak więc jeśli wynajdzie te skarby przede mną mam umorusane, cudnie pachnące dziecko;-)

u nas gadania ciąg dalszy. z trudniejszych (według mnie) słówek pojawiło się: proszę, żabka, patrz i ...szok:-D to ostatnie przejęła od cioci i bardzo się tym słówkiem cieszy.
poza tym, ciężko to uznać za postęp--jest nieznośna:wściekła/y::wściekła/y:chwilami słodka, a chwilami diabełek wcielony...założenie jej pampera, butów, skarpetek to sport ekstremalny. nie wspominając o tym że nigdy!!! nie daje się wziąć za rękę na spacerze...

ch_aga - taniec super bardzo mi się podobało i jak do rytmu mu to szło z obrotem, przytupem - super

Kuba do słownika dodał nowe słowa - aga i jajo
kręci się namiętnie
i o dziwo troszke sie uspokoił - ciekawe na jak długo ?????

Piotr dziś po cichutko dostał łapkami kubek z przegotowaną chłodną wodą dla niego iwylał całe pół lita na podłogę z wysokości swojej lepetynki. no i w oczach ten diabelski błysk.

reklama
Łukaszek przechodzi megaząbkowanie. Nawet nie mogę zobaczyć, co tam się dzieje, bo grozi to ugryzieniem :szok: Przez to trudniej mu się śpi. Najchętniej zasypia, jak mnie widzi w zasięgu wzroku - nadrabiam chwilowo zaległości krzyżówkowe.
Powtarza często: JAK NIE z wycelowanym paluszkiem, kiedy czegoś mu się zabrania, albo mu się tłumaczy.
Doskonale pamięta, gdzie schowałam biszkopciki i pokazuje paluszkiem, kiedy sobie o nich przypomni.

Do góry