• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poszerzone jelito grube u płodu.

reklama
Hej, czy jest tu jakaś mama u której wykryto poszerzenie jelita grubego u płodu ?
Hej, czy jest tu jakaś mama u której wykryto poszerzenie jelita grubego u płodu ?
Hej,
My obecnie jesteśmy w takiej sytuacji. Na USG połówkowym wyszło poszerzenie jelita grubego. Lekarze nie mówią nic konkretnego, jedynie ogóły z czym to się może wiązać. Zalecona kontrola co 3 tygodnie.
Czy można wiedzieć jak u was wyglądała sytuacja ? I jak się skończyło ?

Hej,
My obecnie jesteśmy w takiej sytuacji. Na USG połówkowym wyszło poszerzenie jelita grubego. Lekarze nie mówią nic konkretnego, jedynie ogóły z czym to się może wiązać. Zalecona kontrola co 3 tygodnie.
Czy można wiedzieć jak u was wyglądała sytuacja ? I jak się skończyło ?
Hej, też miałam kontrolne USG co 2-3 tyg. Ale od 30 tyg bo wtedy to zostało wykryte ,pierwszy lekarz nic nie mówił i kazał za 5tyg przyjść więc zmieniłam lekarza i już tamten kontrolował sytuację.
Do samego końca było poszerzone ,po porodzie jak mała zaczęła się oczyszczać to 11 smólek poszło ,oczywiście musiałam lekarzowi się przypomnieć o tym że miałam poszerzenie i wtedy zrobili jej USG na którym wyszło że wszystko jest w normie.

A czy poszerzenie było miejscowe czy ogólnie obejmowało większość jelit ? Pamięta Pani może wartości jakie osiągało ? Jaka grubość ? Nie ukrywam że to bardzo stresująca sytuacja dla nas a informacji na ten temat w Internecie jest niewiele

A co powiedział wam lekarz ?
Poszerzenie miejscowe 7 mm, jak spytałam czym może być spowodowane dostałam różne opcje ( atrezja jelita grubego, niewykluczone zarośnięcie odbytu, choroba hirschsprunga ). Kontrola co 3 tygodnie i sprawdzanie czy się powiększa, kontrola ilości wód płodowych. Wszystkie inne parametry w normie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry