Córka 4 msc, karmiona tylko piersią, od kilku dni na buzi pojawia się jej taka wysypka, głównie obejmuje policzki, szyję, miejsce za uszami i kilka krostek ma też na dekolcie. Raz znika, raz się pojawia
Podejrzewam, że to potówki albo jakieś kontaktowe uczulenie, choć nie mam pojęcia na co. Czy wasze dzieci miały coś podobnego? Jak sobie z tym radzić, co stosować żeby jej to zeszło jak najszybciej? Żadnych innych objawów, nie widać żeby ja to bolało czy swędziało
reklama
Rzeczywiście od kilku tygodni córka wszystko wkłada do buzi i mocno się ślini ale ta wysypka pojawiła się dopiero teraz, dlatego nie powiązałam tych dwóch rzeczy. Do lekarza jesteśmy zapisani, ale niestety dopiero za kilka dni, a chciałam spróbować działać wcześniej czymś nieinwazyjnymA czy dziecko ślini się mocno, idą zęby?
Od ślinienia się mogą zrobić się krostki w miejscach, które opisujesz.
Jeśli bardzo Cię to niepokoi pokaż zmiany pediatrze/dermatologowi.
A kiedy ujawniła sie ta alergia? Miała jeszcze jakieś inne objawy?Moja córeczka miała taką wysypkę i okazało się że jest uczulona na bmk
Właśnie zaczęło ją wysypywać i też na początku myśleliśmy że to potówki ale było tego coraz więcej i odrazu pediatra i zmiana mleka na inne i po jakimś czasie przeszło
Alergia zaczęła się jak miała 2 msc , ja już nie miałam tyle pokarmu i dokarmiłam MM i od tego mleka zaczęły się problemy …
Alergia zaczęła się jak miała 2 msc , ja już nie miałam tyle pokarmu i dokarmiłam MM i od tego mleka zaczęły się problemy …
Podziel się: