Hej, proszę odpowiedzcie mi..dostałam od lekarza ostatnio zwolnienie, od lekarza ginekologa ze względu na złe samopoczucie, i lekarz powiedział mi że zwolnienie będzie 100% płatne, wyśle je do kadr, założył kartę ciąży i wgl. Dziś przyszła mi moja wypłata, która się nie zgadza o jakieś 400 zł...,proszę powiedzcie mi jak to się przelicza, czy oni dobrze wyliczyli mi wypłatę? Czy to się jakoś inaczej rozkłada? Jest to moja pierwsza ciąza, i kompletnie nie wiem jeszcze co i jak...
Pozdrawiam 
reklama
no ogólnie nigdy nie byłam na l4 w tej pracy, od 3 lat pracuje...mam w sumie za mało, i pytanie czy to po prostu tak ma być czy kadry się pomyliły, bo pal licho 10 zł..ale jeśli to jest pomyłka kadr to jednak 400 zł to duzo...A nie zgadza Ci się bo jest za dużo o te 4stowki? Ta wypka to średnia z zarobków za ostatnie 12 miesięcy (wliczając premie, trzynastki itp)
ok, dziękujęW takim razie ja innego pomysłu nie mam jak skontaktować się z kadrami, chociaż myślę że są tu dziewczyny bardziej doświadczone w tym temacie i Ci na pewno pomogą![]()
Prawdopodobnie chodzi tu o powód zwolnienia, jeśli dostałabyś zwolnienie jako kobieta w ciąży niezdolna do pracy to wtedy płatność wynagrodzenia to 100%. Każde inne zwolnienie chorobowe to wynagrodzenie 80%, więc może lekarz sie pomylił.
reklama
Mikstura
Fanka BB :)
Jeśli masz konto na PUE to najlepiej żebyś sprawdziła, czy L4 jest z kodem B, czy może lekarz wystawił bez tego kodu. A najlepiej to napisać do kadr, u mnie okazało się, że po prostu źle mi wyliczyły wypłatę.no ogólnie nigdy nie byłam na l4 w tej pracy, od 3 lat pracuje...mam w sumie za mało, i pytanie czy to po prostu tak ma być czy kadry się pomyliły, bo pal licho 10 zł..ale jeśli to jest pomyłka kadr to jednak 400 zł to duzo...wypłata stała w jednej kwocie cały czas
![]()