MukowiscydozaA jaka choroba jeśli moge zapytać?
reklama
kamilaa919
Fanka BB :)
Bardzo mi przykroMukowiscydoza
olka11135
Dziękuję, choć już się z tym pogodziłam, teraz uważam że dobrze wiedzieć, żeby zapobiegać powikłaniom. Poznałam mamy, których dzieciom wyszło to zaburzenie dopiero podczas cięższej infekcji, my mamy ten plus, że wiemy jak postępować. Niestety mimo tego, ze staram sie cieszyc macierzyństwem swiadomosc tej choroby jest gdzieś w tle i musimy być czujni, szczegolnie w tym pierwszym roku życia![]()
Też mam dziecko z chorobą genetyczną wiec wiem jaki to ból. Choć nasza cjoriba k tak z tych łatwiejszych (cukrzyca typu 1).
Polecam poszukać grup wsparcia dla rodziców. Często w szpitalach sa tez spotkania z psychologiem. Trochę to pomaga.
Przytulam bardzo mocno

kamilaa919
Wlasnie mam kontakt z innymi mamami, które maja dzieci z tą chorobą i wlasnie kazda trochę to porównuje do cukrzycy w obyciu, z czasem im dziecko starsze tym łatwiejTeż mam dziecko z chorobą genetyczną wiec wiem jaki to ból. Choć nasza cjoriba k tak z tych łatwiejszych (cukrzyca typu 1).
Polecam poszukać grup wsparcia dla rodziców. Często w szpitalach sa tez spotkania z psychologiem. Trochę to pomaga.
Przytulam bardzo mocno![]()
olka11135
Wlasnie mam kontakt z innymi mamami, które maja dzieci z tą chorobą i wlasnie kazda trochę to porównuje do cukrzycy w obyciu, z czasem im dziecko starsze tym łatwiej
Oj to chyba zalezy co znaczy starsze.
U nas diagnoza zbiegła sie z 13 urodzinami i to jest kosmos. Zmuś typa 100kg i prawie 2 metry do wzięcia leków skoro nie chce

kamilaa919
Moj brat zachorował na cukrzyce typu 1 mając 17 lat, to tez byl kosmos, załamanie. Pompy nie chciał wiec do dzis jest na penie- teraz juz ma 32 lata i dobrze sobie z tym radzi jednak miał może 4 dość ciężkie epizody hipoglikemii z padaczką, na szczescie i jego żona i my wiemy jak postępować i nigdy nie był w tym momencie sam w domuOj to chyba zalezy co znaczy starsze.
U nas diagnoza zbiegła sie z 13 urodzinami i to jest kosmos. Zmuś typa 100kg i prawie 2 metry do wzięcia leków skoro nie chce![]()
reklama
olka11135
Moj brat zachorował na cukrzyce typu 1 mając 17 lat, to tez byl kosmos, załamanie. Pompy nie chciał wiec do dzis jest na penie- teraz juz ma 32 lata i dobrze sobie z tym radzi jednak miał może 4 dość ciężkie epizody hipoglikemii z padaczką, na szczescie i jego żona i my wiemy jak postępować i nigdy nie był w tym momencie sam w domu
Mój syn też bez pompy bo nie chce

Podziel się: