olka11135
Fanka BB :)
To pewnie sie zawiera w tych metabolicznychtak mysle
Nie wiem bo to chyba dotyczy tylko niektórych szpitali i był oddzielny wywiad na to i zgoda
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
To pewnie sie zawiera w tych metabolicznychtak mysle
A nie masz pielęgniarki w POZ?A czy ktoś mi powie gdzie mogę się zwrócić o ponowne pobranie próbki na tą bibułkę? Chcialabym to zrobić w poniedziałek. Moja położna mnie olala jutro niedziela, nigdzie się nie dodzwonię. Mogę pojechać do pierwszego lepszego laboratorium?
Gdy ja dostalam wiadomość, że wynik jest niejednoznaczny, to prywatnymi kanałami dowiedziałam się, że laborantce próbka wypadła z rąkCzy któraś z Was dostała list z instytutu matki i dziecka o treści "nie możemy jednoznacznie wykluczyć jednej z chorób wrodzonych" i dostała dodatkową bibułę na badanie. Nie jest tam nic więcej napisane. O jaką chorobę chodzi. Myślicie ze można tam zadzwonić i się czegoś dowiedzieć? Powtórny wynik ma być za 21 dni. Oszaleje do tego czasuCzy ktoś ma doświadczenie z imd i wie co mogło spowodować taki wynik i czy często zdarzają się takie historie? Co będzie jeśli znowu wyjdzie niejednoznaczny?
NormalkaGdy ja dostalam wiadomość, że wynik jest niejednoznaczny, to prywatnymi kanałami dowiedziałam się, że laborantce próbka wypadła z rąk![]()
Wszędzie pracują ludzie, mogło się zdarzycNormalkaw sensie bywa. Są laby, ktorych warto unikać, bo takie "wypadki" im sie zdarzają częściej.
Tu i tak dobrze, że proszą o nowy materiał z badań, a nie używają takiego zbieranego z blatu/podłogi z zanieczyszczeniami.Normalkaw sensie bywa. Są laby, ktorych warto unikać, bo takie "wypadki" im sie zdarzają częściej.
Można prosić o więcej informacjiSpokojnie, gdyby wynik był naprawdę zły to od razu wezwaliby się z dzieckiem do szpitala. Najczęściej podwyższony/obniżony wynik któregoś z badań jest związany z infekcją, niską masą urodzeniową dziecka, wcześniactwem czy też podawanymi lekami. Zawsze możesz zadzwonić do Pracowni Badań Przesiewowych (jest kilka w Polsce, zależy w jakim województwie mieszkasz) i dopytać, być może udzielą jakichś informacji. Jeśli byś potrzebowała więcej info to pisz na priv - uwierz znam temat![]()
Napisz na privMożna prosić o więcej informacji