NiebieskookaEM
Fanka BB :)
Powinno.Jeżeli wszystko by dobrze poszło, to chciałam zrobić USG pierwsze 21.08 czyli 6t5d
Później wyjeżdżam na dwa tygodnie.
Myślicie że przy takim tygodniu bije już serduszko?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Powinno.Jeżeli wszystko by dobrze poszło, to chciałam zrobić USG pierwsze 21.08 czyli 6t5d
Później wyjeżdżam na dwa tygodnie.
Myślicie że przy takim tygodniu bije już serduszko?
Ja w piątym tygodniu ciąży poszłam do lekarza i potwierdził ciążęCześć dziewczyny
Wczoraj w 31dc zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. Aplikacja dzisiaj pokazuje 4t4d ciąży,
Umówiłam się do ginekologa na 14.08 wtedy to będzie 5t5d
Czy do tego czasu powinnam zrobić jakieś badania? Nie mam żadnych objawów ciąży, tylko brak miesiączki ( zawsze regularne ok 28dni )
Piersi nie powiększone, sutki lekko podrażnione tylko jak dotknę.
Nie chce się nakręcać.
Biorę foliany od miesiąca i witaminę d3 4000jednostek
Wcześniej przeszłam ciążę biochemiczną i dostałam krwawienie w 33dc, ale plamiłam parę dni przed.
Czy jest sens robić beta hcg, czy poczekać na wizytę u ginekologa?
Ja po teście zrobiłam betę, progesteron, poziom żelaza, homocysteine i kwasu foliowego, być może coś jeszcze lecz nie pamiętam. Chciałam już iść z gotowymi wynikami na pierwszą wizytę, zeby nie czekać do kolejnej z decyzją o jakics lekach
A progesteron po co się robi?Do tej listy bym dodala jeszcze wit D
A progesteron po co się robi? Mi lekarka nic nie mówiłaDo tej listy bym dodala jeszcze wit D
Progesteron sie robi po to aby sprawdzić czy jest wystarczająco dobry aby utrzymać ciaze.A progesteron po co się robi?
A progesteron po co się robi? Mi lekarka nic nie mówiła
Te 66% to ma rosnąć do bety w okolicach 6000. Potem nie musi tyle rosnąć. I po co chcesz powtarzać znowu betę?Hej dziewczyny,
Zrobiłam badania beta hcg
14.08 - 12700
16.08 - 20137
Niestety według kalkulatorów w internecie beta poniżej normy „
Twój średni dwudniowy przyrost hormonu beta HCG to 20334 mlU/ml (59.4%).
Beta HCG powinien zwiększać się mniej więcej o 66% co 48h.HCG podwaja się co 2 dni 23 godzin (71 godzin).
Następne badanie beta hcg mam 20.08
Problem w tym, że wcześniej miałam obolałe piersi i to ustało.
Zaczęłam się martwić.
Dostałam takie skierowanie w środę od ginekologa na 3 betyTe 66% to ma rosnąć do bety w okolicach 6000. Potem nie musi tyle rosnąć. I po co chcesz powtarzać znowu betę?
A ból piersi to ci jeszcze przejdzie i wróci tysiące razy.
Przy takiej becie będzie widać.USG mam 21.08 (6t5d) i to będzie moje pierwsze USG które wykonam i to prywatnie. Bo mój ginekolog stwierdził że i tak nic nie będzie widać.