Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
RMUA nie jest dokumentem nadrzędnym w stosunku do książeczki?
W rejonówce gdzie mam internistę nie chcą żadnego dokumentu, chyba sprawdzają ubezpieczenie na podstawie danych z ZUS, po nr PESEL. Na śląsku z kolei ubezpieczeni mają kartę magnetyczną z danymi..Idziemy z czasem postępem itd:-)
Orientujesz się może czy ta zasada dotycząca zwolnienia L4 "na ciążę" tzn 100% zamiast 80% dotyczy całej uni europejskiej czy to tylko tak w pl jest...?Jersli na L4 jest kod literowy B to powinna wypłacić ci 100 %. Bo ten kod oznacza ciaże, a L4 w ciazy jest bewzględnie 100 procentowe.
Tylko zwykle L4 jest 80% jak nie ma ciąży i np chorujesz na angine itp.
Ja mimo kodu B na L4, ktore bys mi przyniosla kazalabym Ci przyniesc zaswiadczenie od lekarza o ciązy (ale kazalabym ci odrazu a nie po 4 miesiącach), no ale lepiej pozno niz wcale) :-)
Przeciez lekarz na zwolnieniu nie zaznacza czy to zagrozona ciaza czy nie i to nie ma znaczenia. Ty masz prawo do calego zwolnienia i juz.ja mam pytanie....
od 2009 roku mamy prawo do 270 dni do zwolnienia 100% płatnego ciążowego.... i (podobno) bez względu czy jest to zdrowa ciaza czy zagrożona....
chyba ze zle zrozumiałam to poprawcie mnie
tak? czy nie?
Przeciez lekarz na zwolnieniu nie zaznacza czy to zagrozona ciaza czy nie i to nie ma znaczenia. Ty masz prawo do calego zwolnienia i juz.
Do strasznej zolzy trafilas!!!no tak ale zus moze sprawdzic cos tam i wzywa na kontrole czy cos sprawdza itp
tak mowila mi ta baba co ostatnio bylam i temu nie moze dac jezeli nic si enie dzieje nawet jak warunki pracy sa ciezkie