reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prawo kobiet w 2009/10 roku

reklama
W Poznaniu becikowe bez peselu, a pesel pieczątką na akcie ur. w urzędzie miejskim. Zdziwiłam się tylko odn. becikowego, które ma być przelane na konto J. Ponieważ nie jesteśmy małżeństwem ja muszę wyrazić zgodę na to. Kolejna paranoja, bo gdybyśmy byli małżeństwem, a J. byłby pozbawiony praw rodzicielskich to nie musiałabym wyrażać zgody na przelanie pieniędzy na jego konto :growl:

a do tego becikowego musiałscie złożyć słynne zaswiadczenie od lekarza?
tak... u mnie tez problem byl a mianowicie wyslalam meza po urodzeniu po te papierki zeby miec juz z glowy ...
i jak wiecie chodzilam do jednek kliniki pozniej moj gin przeniosl sie i gdzie indziej zaczal przyjmowac to i ja sie przenioslam i wczesniej sie pytalam jak to bedzie to mi moiwli ze jak ten sam gin to wystawi mi bez problemu od pocztaku ...
i w jednej wypisali mi zaswiadczenei od 26 tc!! :/ i wypisali daty oczywiscie... i kazali dla meza jechac do tamtej kliniki po wczesniejsze daty :| na co polozna powiedzala ze smieszne ze powinni wystawic od poczatku i jakas tam pani doktor wziela wypisala tylko ze od 6 tc bez dat bez niczego i podpis i data ... :/ i maz tak zawiozl do mopsu a pani ze daty trzeba to sie wkurzylam i sama dopisalam z karty ciazy... PARANOJA :|

A ja jestem ciekawa jak to bedzie u mnie bo jak bylam po raz pierwszy u gina to to bylo ok 4-5 tyg ciazy i lekarz nie chcial jeszcze zakladac karty ciazy bo mowil ze za wczesnie. Nastepna wizyte mialam w 9 tygodniu. Ale moim zdaniem powinien mi wystawic zaswiadczenie z ta pierwsza data. Boje sie ze jak wpisze ze od 9 tyg to w mopsie zaczna cos wymyslac lub beda liczyc i wylicza 10-ty tydz i jeszcze nie dostane :szok:

A ja jestem ciekawa jak to bedzie u mnie bo jak bylam po raz pierwszy u gina to to bylo ok 4-5 tyg ciazy i lekarz nie chcial jeszcze zakladac karty ciazy bo mowil ze za wczesnie. Nastepna wizyte mialam w 9 tygodniu. Ale moim zdaniem powinien mi wystawic zaswiadczenie z ta pierwsza data. Boje sie ze jak wpisze ze od 9 tyg to w mopsie zaczna cos wymyslac lub beda liczyc i wylicza 10-ty tydz i jeszcze nie dostane :szok:
oni chyba patrza w ta karte co uzupelniaja u nich i daty spisują stamtąd chyba

reklama
to chyba rzeczywiście będę musiała do tego Strasburga :confused2: mam co prawda karte ciązy założoną w 10 tc, ale mniw krew na to zalewa:wściekła/y:

Do góry