reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prawo kobiet w 2009/10 roku

Byłam dziś w naszym przeukochanym zusie w sprawie dodatkowego urlopu macierzyńskiego.Babka powiedziałą że powinnam złozyc w tamtym tygodniu bo konczy sie 13.03....dzownilam 3 dni pod rzad zadna menda nie odebrała bo i po co !!!!! może rozpatrzą pozytywnie a jak nie to .....PIIIIIP

reklama
Dzięki. Ja myślałam, ze jeśli urodziłam małego w środę to do środy mam wolne a w czwartek wracam do pracy:((((. Ale na 1000 % jest tak jak napisałyście?? Bo moja kadrowa to nic nie wie i ja jej będę to tłumaczyła, więc muszę wiedzieć co mówię:) Dzięki wam dziewczyny za pomoc

na pewno wracasz w środę

Mops bierze pod uwagę cały DOCHÓD gospodarstwa - każdej osoby ktora w nim zyje. Jeswli mieszka sie w jednym mieszkaniu z babcia i dziadkiem w dodatkju - to ich dochody rowniez sie licza i trzeba je uwzglednic.

Mops bierze pod uwagę cały DOCHÓD gospodarstwa - każdej osoby ktora w nim zyje. Jeswli mieszka sie w jednym mieszkaniu z babcia i dziadkiem w dodatkju - to ich dochody rowniez sie licza i trzeba je uwzglednic.
chyba że napiszesz pismo o ROZDZIELNOŚCI to wtedy nie liczą babci dziadka etc etc

Witam
Zadzwoniłam dzisiaj do zusu i zapytałam o dodatkowy urlop macierzyński. Babka powiedziała, że nie mam nic do nich składać tylko do pracodawcy i on jeśli wyrazi zgodę to złoży u nich wniosek. Więc go napiszę i mąż niech go jutro zawiezie i po kłopocie. Dziewczyny czy tak jest na 100%, bo Cleo pisze, ze ma problemy z zusem??

Witam
Zadzwoniłam dzisiaj do zusu i zapytałam o dodatkowy urlop macierzyński. Babka powiedziała, że nie mam nic do nich składać tylko do pracodawcy i on jeśli wyrazi zgodę to złoży u nich wniosek. Więc go napiszę i mąż niech go jutro zawiezie i po kłopocie. Dziewczyny czy tak jest na 100%, bo Cleo pisze, ze ma problemy z zusem??

tylko pamiętaj, że musiz ten wniosek złożyć NAJPÓŹNIEJ tydzień przed zakończeniem swojego urlopu

Do pracy tylko piszesz o urlop wychowawczy i oni musza Ci dac takie zaswiadczenie, ze przebywasz na urlopie wychowawczym i do kiedy. Z tym idziesz do mopsu. Z tymze wychowawczy to dodatek do rodzinnego, wiec jak nie zalapiesz sie na rodzinne to nie dostaniesz wychowawczego. Urlop wychowawczy moze byc udzielony na 3 lata- z tym ze zasilek jest platny tylko przez 2, trzeci rok bezplatny.

reklama
Do pracy tylko piszesz o urlop wychowawczy i oni musza Ci dac takie zaswiadczenie, ze przebywasz na urlopie wychowawczym i do kiedy. Z tym idziesz do mopsu. Z tymze wychowawczy to dodatek do rodzinnego, wiec jak nie zalapiesz sie na rodzinne to nie dostaniesz wychowawczego. Urlop wychowawczy moze byc udzielony na 3 lata- z tym ze zasilek jest platny tylko przez 2, trzeci rok bezplatny.

czy chodzi o to rodzinne co sie dostaje comiesiac 68zl??bo takie mi przyznali...czyli jak mam te 68zl co miesiac to mam szanse na wychowawczy zasilek??Dziunka dzieki:-)

Do góry