reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prawo mamuś - przepisy prawne

ja wczoraj dostałam L4 aż do "wyliczonego" terminu porodu, czyli do 8 marca - i powiedziały mi że "potem to już macierzyński wchodzi", bez sensu :(

reklama
Eh, Ola, ale wiesz wychodzi na to, że Ty powinnaś się cieszyć i dziękować lekarzowi, że dostałaś zwolnienie do terminu porodu :baffled::baffled::baffled: bo niestety są tacy, którzy tak wspaniałomyślni nie są i wystawiają tylko do 2 tygodni przed terminem ...... :baffled::baffled::baffled:
po prostu porażka systemu

masz rację, porażka totalna
w ogóle co to jest za pomysł - dziecko to nie matematyka tylko natura, urodzi się kiedy przyjdzie na nie czas, a nie wtedy gdy ma wyliczone...

dalej jak lekarz nie chce wystawic, pozostaje tylko kombinowanie z internista:baffled: bo innej możliwosci to nie widzę.:-( porażkaaaa
A jak się urodzi 2 tygodnie po terminie to wtedy co? W plecy jestesmy ale my i dzidzia:-(

hmm ja mam termin porodu wg OM 2 marca a wg USG 28.02 a zwolnienie w szpitalu dali mi do 26.02 I tak sadze ze urodze przed 26.02,najchetniej to bym rodzila 18.02:-)

do 5 kwietnia jak masz już 35 tydzień ciąży za sobą??:tak:kurcze długo strasznieee Powinni chyba do 5 ale marca..
A jak sie ma zasiłek rehabilitacyjny to lekarz nie wypisuje już zwolnień lekarskich??

Madzik, przyznali mi zasiłek od 5 stycznia do 5 kwietnia, na trzy miesiące. Jak mam już zasiłek, to zwolnień nie potrzebuję:-)

reklama
kurde to ten zasiłek taki zły nie był:baffled: a Tobie faktycznie dali na długo,jak przenosisz to nie musisz się martwić o zwolnienie.:tak: ale super długo, zazwyczaj dają do porodu albo chwilę po..

Do góry