reklama

prawo, praca, becikowe - pomocne linki

reklama
Witajcie,
ja mam takie pytanie- czy orientujecie się jaki jest zakres badań wstępnych do pracy ?
Czy, jeżeli krew jest badana, to w jakim zakresie są to badania? Do tej pory miałam badanie we własnym zakresie, gdzie lekarz tylko mi wystawił zaświadczenie, że moge pracować na danym stanowisku. Teraz obawiam się, że badania mogą być dokłądniejsze - "pracodawca" ma umowę, z LuxMedem jeśli dobrze pamiętam.

To zależy na jakie stanowisko. U mnie np. miałam badanie ogólne u lekarza pracy i badanie kału (pod kątem salmonellozy). Spróbuj poszukać w necie - powinno się coś znaleźć...

Stanowisko biurowe - w księgowości (praca przy komputerze).
Szukam i coś nie mogę znaleźć, popisałam parę postów na innych forach w tej sprawie - może się dowiem...

Na pewno nie mogą ci zrobić testu ciazowego jeśli o to pytasz :tak:
Ja do administracji miałam krew, poziom glukozy, cholesterolu, ciśnienie, EKG (praca w stresie)okulistę i nie pamietam czy coś jeszcze...
i miałam jeszcze zaznaczone "praca na wysokości do 3 m. " W związku z tym neurologa.
jak masz skierowanie to masz napisane tam czynniki szkodliwe-od nich zależy zakres badań, jak będziesz sie na infolinii luxmedu umawiac to tez ci powiedzą jakie badania masz wykonać.

noo psychotesty też miałam ale to na wyrost robili wszystkim jak leci nowo zatrudnianym badania na wózki widłowe :laugh2::laugh2::laugh2: czyli czas reakcji,spostrzegawczość, zdolnośc widzenia przestrzennego, testy na inteligencję i rozmowa z psychologiem (czy w poprzednich miejscach pracy miała pani konflikty z przełożonym ? :eek: itp)

Jedyną dyskusyjną kwestią jest to czy sama od siebie (jeśli o to chodzi ariena87) powiesz lekarzowi o ciąży gdy zapyta o jakieś przeciwskazania o których jest ci wiadomo... Bo z założenia i zgodnie z kodeksem pracy nie wolno nam pracować "przy obsłudze monitora ekranowego" dłużej jak 4 godziny podczas 1 zmiany :rofl2:

A ja nigdy w życiu nie robiłam rtg płuc... :tak: Trzeba by poczytać o medycynie pracy i obowiązkowych badaniach, wiem z praktyki ze odchodzi sie od tego badania bez wskazań, nie wiem od czego to zależy...

reklama
Na pewno nie mogą ci zrobić testu ciazowego jeśli o to pytasz :tak:
Ja do administracji miałam krew, poziom glukozy, cholesterolu, ciśnienie, EKG (praca w stresie)okulistę i nie pamietam czy coś jeszcze...
i miałam jeszcze zaznaczone "praca na wysokości do 3 m. " W związku z tym neurologa.
jak masz skierowanie to masz napisane tam czynniki szkodliwe-od nich zależy zakres badań, jak będziesz sie na infolinii luxmedu umawiac to tez ci powiedzą jakie badania masz wykonać.

Kurczę, mam zagwostkę - miałam juz dwie prace i do żadnej z nich nie miałam badań krwi np. tylko świstek od lekarza - brak przeciwskazań - to wszystko. Badanie krwi się boję bo - zależy co oni tam będą chcieli sprawdzać, zrobią bete i pozamiatane.
A właśnie tak niefortunnie u mnie wyszło, że we wrześniu się rozstałam z pracodawcą, i ze spokojem podeszłam do szukania czegoś nowego, a tu w międzyczasie wyszły 2 kreski... i czas zaczął biec jeszcze szybciej. A sytuacja z $ u mnie marna... :-(:-(:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry