Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Cześć, to o czym piszesz to prawdopodobnie dyschezja (poczytaj o tym w internecie, jest sporo informacji), co wynika z niedojrzałości tłoczni brzusznej i dna miednicy u niemowlaków i powoduje problem u niemowlaka ze zrobieniem kupki. Niestety nie ma na to sposobu, możesz nosić, masować, głaskać, uspokajać, itp. Z tego niemowlaki po prostu wyrastają. Moja córka też tak miała, minęło jakoś po ukończeniu drugiego miesiąca.Mój maluszek ma 10 dni. Podczas przystawiania go do piersi strasznie się napina, robi czerwony, płacze trwa to nawet 30-40 min, kończy się to zwykle zrobieniem kupki. Czy to normalne, że aż tak się męczy by się wyróżnić? Jak mogę pomóc maluszkowi w załatwieniu się?
Z tym "musi" to niekoniecznie. Dzieci karmione tylko piersią mogą i tydzień nie robić i nie jest to problem.Tak, normalne. Układ pokarmowo-trawienny dziecka dojrzewa kilka miesięcy. Do tej pory nie był używany, organizm się uczy i przyzwyczaja. Pytanie ile kupek robi dziennie? Musi być co najmniej jedna. Dużo kp, dużo tulenia brzuch do brzucha. Można robić też ciepłe okłady.
Owszem, ale nie noworodki. Do 6tyg kupa powinna być codziennie. Póżniej to i 7-14 dni jest ok jeśli nie ma innych niepokojących objawów.Z tym "musi" to niekoniecznie. Dzieci karmione tylko piersią mogą i tydzień nie robić i nie jest to problem.
Cześć, to o czym piszesz to prawdopodobnie dyschezja (poczytaj o tym w internecie, jest sporo informacji), co wynika z niedojrzałości tłoczni brzusznej i dna miednicy u niemowlaków i powoduje problem u niemowlaka ze zrobieniem kupki. Niestety nie ma na to sposobu, możesz nosić, masować, głaskać, uspokajać, itp. Z tego niemowlaki po prostu wyrastają. Moja córka też tak miała, minęło jakoś po ukończeniu drugiego miesiąca.Mój maluszek ma 10 dni. Podczas przystawiania go do piersi strasznie się napina, robi czerwony, płacze trwa to nawet 30-40 min, kończy się to zwykle zrobieniem kupki. Czy to normalne, że aż tak się męczy by się wyróżnić? Jak mogę pomóc maluszkowi w załatwieniu się?