reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Problem ze snem, marudzenie, placz

Witam mój synek ma 10 miesięcy
Od miesiąca zmienil się o 180 stopni a noce to jakiś koszmar, bo wybudza się co chwile
Dodam że jest to moje pierwsze dziecko, dlatego czuje się bezradna.
Może napisze jak wygląda nasz rytm dnia.
Wstaje 6-7, mleko niechętnie, Zabawa, wyjście z psem, drzemka o 11 ( do 1h czasu ), Zupka, spacer, Zabawa, kaszka lub jakiś Mus owocowy lub kanapka , drzemka o 17 ( do 1h czasu ) potem mleko niechętnie lub owsianka, spacer, Zabawa, sen o 21.30.

W czym tkwi problem ? Zasypia w swoim łóżeczku w swoim pokoju, około 24 się przebudza z płaczem więc biorę go do siebie i z zegarkiem w ręku budzi sie co 15min. W nocy dostaje wode wypije bardzo dużo, mleko zje na śpiocha i aż do 7 rano budzi sie milion razy
W dzień nie chce zjeść mleka, jak czegoś nie dostanie co chce to rzuca się sobą po macie, krzyczy. Wymusza cały czas noszenie na rękach, cały czas marudzi.
Probuje wstawać i raczkować ale jeszcze mu nie wychodzi więc się denerwuje i wrzeszczy. Co do zębów ma już 4. Proszę o jakieś rady

reklama
A z drzemek sam się budzi po godzinie?

Generalnie ma dosyć malo snu dobowo. Wychodzi mi jakieś 11h? Moze jest zmeczony?

Albo ma skok, wtedy minie samo z czasem.

A z drzemek sam się budzi po godzinie?

Generalnie ma dosyć malo snu dobowo. Wychodzi mi jakieś 11h? Moze jest zmeczony?

Albo ma skok, wtedy minie samo z czasem.
Z drzemek sam się budzi czasem po 30min, to staram się go dolulac jeszcze. Czasem się zdarzy ale to bardzo rzadko że ma drzemkę 2h.
Wszystko zaczęło się od momentu gdy zaczął rehabilitację bo miał 9 miesięcy i nie raczkował tylko siadał po swojemu, miał niepoprawna sylwetkę. Po skończonych rehabilitacjach zaczął trochę dźwigać się do góry, i próbuję raczkowac ale nie umie przerzucić ciężaru ciala
Skoro ma mało snu przez dzień to nie znaczy że powinien spać cala noc bo zmęczony? Już sama nie wiem

Z drzemek sam się budzi czasem po 30min, to staram się go dolulac jeszcze. Czasem się zdarzy ale to bardzo rzadko że ma drzemkę 2h.
Wszystko zaczęło się od momentu gdy zaczął rehabilitację bo miał 9 miesięcy i nie raczkował tylko siadał po swojemu, miał niepoprawna sylwetkę. Po skończonych rehabilitacjach zaczął trochę dźwigać się do góry, i próbuję raczkowac ale nie umie przerzucić ciężaru ciala
Skoro ma mało snu przez dzień to nie znaczy że powinien spać cala noc bo zmęczony? Już sama nie wiem
Hmm, a moze jest przestymulowany tymi ćwiczeniami? Tez powinno minąć z czasem :) plus moze być po prostu sfrustrowany tym, ze nie umie, a chce.

Nie, własnie mniej snu w dzien to często mniej snu w nocy.

Witam mój synek ma 10 miesięcy
Od miesiąca zmienil się o 180 stopni a noce to jakiś koszmar, bo wybudza się co chwile
Dodam że jest to moje pierwsze dziecko, dlatego czuje się bezradna.
Może napisze jak wygląda nasz rytm dnia.
Wstaje 6-7, mleko niechętnie, Zabawa, wyjście z psem, drzemka o 11 ( do 1h czasu ), Zupka, spacer, Zabawa, kaszka lub jakiś Mus owocowy lub kanapka , drzemka o 17 ( do 1h czasu ) potem mleko niechętnie lub owsianka, spacer, Zabawa, sen o 21.30.

W czym tkwi problem ? Zasypia w swoim łóżeczku w swoim pokoju, około 24 się przebudza z płaczem więc biorę go do siebie i z zegarkiem w ręku budzi sie co 15min. W nocy dostaje wode wypije bardzo dużo, mleko zje na śpiocha i aż do 7 rano budzi sie milion razy
W dzień nie chce zjeść mleka, jak czegoś nie dostanie co chce to rzuca się sobą po macie, krzyczy. Wymusza cały czas noszenie na rękach, cały czas marudzi.
Probuje wstawać i raczkować ale jeszcze mu nie wychodzi więc się denerwuje i wrzeszczy. Co do zębów ma już 4. Proszę o jakieś rady

A czemu dostaje wodę, a nie mleko? Może jest po prostu głodny?

reklama
Dostaje mleko o 22 i potem na śpiocha o 3 w nocy ale w międzyczasie jak się milion razy obudzi daje mu wode i sam ją trzyma i cała butelkę potrafi wypić. Gdy się przebudzi nad ranem daje mu mleko to odrzuca mi, a butelkę z wodą chętnie wypija
No ale czemu nie dajesz mleka jak się te milion razy budzi? Moze budziłby sie rzadziej?

Do góry