reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Uwielbiasz produkty ułatwiające macierzyństwo i lubisz dzilić się opinią? Przetestuj Canpol babies kubek niekapek z rurką i odważnikiem. Jest odpowiedni dla dzieci od 6. miesiąca życia i wspiera prawidłowy rozwój jamy ustnej, mowy i zgryzu u 99% maluchów. Szukamy maluszków od 6 - 18 m. ż. Zgłoś się

reklama

Problemy hormonalne czy ciaza

Dołączył(a)
28 Marzec 2019
Postów
2
Cześć. Odchodzę już od zmysłów i nie wiem co powiedzieć. Brałam tabletki anty ale Jakiś czas temu zapomniałam zażyć dwóch. Wiem, ze to nieodpowiedzialne ale wzięłam 3 naraz. ; za 2 dni i ten „dzisiejszy”. Miałam wtedy zawroty głowy i źle się czułam .. po tej sytuacji odstawiłam tabletki i kochałam się wiele razy z partnerem bez zabezpieczenia zawsze kończąc we mnie. Nie mam okresu od 2 miesięcy już.. nie wiem czy to spowodowane problemami hormonalnymi bo wkoncu 3 tabletki naraz czy ciąża .. zrobiłam 2 testy jeden wyszedł negatywny a przy drugim jedna kreska pokazała się wyraźna a druga była rozmyta na dosłownie 2sek
 
reklama
Dołączył(a)
28 Marzec 2019
Postów
2
Nie biorę, brałam przez kilka miesięcy i mialam okres 2-3 razy w miesiącu. Właściwie codziennie w podpasce chodziłam :(
 

jasani

Fanka BB :)
Dołączył(a)
31 Styczeń 2017
Postów
5 751
Wygląda to na zaburzenia hormonalne. Powinnaś umówić się do ginekologa bo prawdopodobnie miałaś źle dobrane tabletki. Z jakiego powodu je brałaś?A na przyszłość nie bierz dwóch tabletek na raz bo to bomba hrmonalna dla organizmu tylko zabezpieczaj się np. prezerwatywą.
 
Dołączył(a)
21 Październik 2018
Postów
11
No nie wiem czy proponowanie rezygnacji z tabletek na rzecz zabezpieczania prezerwatywą to dobry pomysł... one są o wiele mniej skuteczne. Tabletki jak są dobrze dobrane to nie są niebezpieczne, są takie co nie mają dużo hormonów przecież. Ja mam belarę na przykład, skuteczność oceniana jako 0,04 (4 ciąże na 10 000 stosujących) a gumki 3-7 (3-7 ciąż na 100 stosujących). Autorko ja tu bym poszła na pewno do lekarza i ciąży wcale nie wykluczała, 3 tabletki wzięte na raz to był duży błąd, odstawiłaś też tabletki i może to być powód braku miesiączki. Ale lekarz Cię musi zbadać!
 

jasani

Fanka BB :)
Dołączył(a)
31 Styczeń 2017
Postów
5 751
No nie wiem czy proponowanie rezygnacji z tabletek na rzecz zabezpieczania prezerwatywą to dobry pomysł... one są o wiele mniej skuteczne. Tabletki jak są dobrze dobrane to nie są niebezpieczne, są takie co nie mają dużo hormonów przecież. Ja mam belarę na przykład, skuteczność oceniana jako 0,04 (4 ciąże na 10 000 stosujących) a gumki 3-7 (3-7 ciąż na 100 stosujących). Autorko ja tu bym poszła na pewno do lekarza i ciąży wcale nie wykluczała, 3 tabletki wzięte na raz to był duży błąd, odstawiłaś też tabletki i może to być powód braku miesiączki. Ale lekarz Cię musi zbadać!
Ale ja nie proponuję rezygnacji z tabletek. Nie wiem gdzie to wyczytałaś w moim poście. Chodziło mi o to, żeby nie brać na raz dwóch czy trzech tabletek tylko dodatkowo przez jakiś czas zabezpieczać się gumką.
 
Dołączył(a)
21 Październik 2018
Postów
11
Ale ja nie proponuję rezygnacji z tabletek. Nie wiem gdzie to wyczytałaś w moim poście. Chodziło mi o to, żeby nie brać na raz dwóch czy trzech tabletek tylko dodatkowo przez jakiś czas zabezpieczać się gumką.
Aha, no dobrze to źle Cię zrozumiałam widać, sorki. To tak z tym się zgadzam, jak się zapomni o tabletce to więcej brać nie trzeba, tylko właśnie przez 7 dni się dodatkowo zabezpieczać.
 

Paolx

Fanka BB :)
Dołączył(a)
1 Kwiecień 2021
Postów
956
Cześć ja mam takie wyniki robione w 7 dc wedlu zaleceń lekarza.
Fsh 4,42 mlu/ml
Lh 3,51 mlu/ml
Estridol 57,10 pg/ml
17-hydroksyprogesteron 0,53 ng/ml
Amh 4,070 ng/ml
Testosteron 0,67 ng/ml gdzie zakares 0,08-0,48
DHEAS 456,9 ug/dl zakres 148-407
Anty tpo <9,0 lu/ml zakres <34,0
Anty tg 11,6 ul/ml zakres <115
Tsh 2,52

Stramy się o ciążę czy jest się czym niepokoić? Lekarz stwierdził że jeśli w ciążę nie zajdę to tabletki antykoncepcyjne hormonalne... Z ciekawości robię sobie lh jestem w 28dc i wychodzi druga kreska.
 

jasani

Fanka BB :)
Dołączył(a)
31 Styczeń 2017
Postów
5 751
Cześć ja mam takie wyniki robione w 7 dc wedlu zaleceń lekarza.
Fsh 4,42 mlu/ml
Lh 3,51 mlu/ml
Estridol 57,10 pg/ml
17-hydroksyprogesteron 0,53 ng/ml
Amh 4,070 ng/ml
Testosteron 0,67 ng/ml gdzie zakares 0,08-0,48
DHEAS 456,9 ug/dl zakres 148-407
Anty tpo <9,0 lu/ml zakres <34,0
Anty tg 11,6 ul/ml zakres <115
Tsh 2,52

Stramy się o ciążę czy jest się czym niepokoić? Lekarz stwierdził że jeśli w ciążę nie zajdę to tabletki antykoncepcyjne hormonalne... Z ciekawości robię sobie lh jestem w 28dc i wychodzi druga kreska.
Wyniki moim zdaniem mogą wskazywać na pco. Robisz testy owulacyjne?
 
reklama

Paolx

Fanka BB :)
Dołączył(a)
1 Kwiecień 2021
Postów
956
Wyniki moim zdaniem mogą wskazywać na pco. Robisz testy owulacyjne?
Byłam nawet w szpitalu na kopernika w Krakowie i nie stwierdzili pco, stwierdzili hirsutyzm i hiperprolaktylemie czynnościowa, endokrynolog stwierdził że nie musimy tego leczyc bo na czczo prolaktyna wychodzi mi dobrze, robiłam test owulacyjny dzisiaj rano i wyszła druga kreska ale nie bardzo ciemna, ale jednak jest. Staramy się o dziecko i nie wiem czy wysokie lh może wskazywać że jestem w ciąży czy jednak pco... Moja gin powiedziała że owulacja była miałam monitoring jednak owu wypadło w weekend i dopiero potwierdziła mi to na wizycie w pon. Kazała zażywać duphaston od 21dc do 32dc.gdyby okazało się że jest ciąża.
 
Do góry