reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Hej kochane.
absolutnie nie chce nikogo stresowac ,ale u maluszka mojej kolezanki ( ma 2 lata i 3 mies) wlasnie wykryto autyzm. Urodzil sie jako zupelnie zdrowy bobas. Troszke sie przerazilam i i poczytalam o tym temacie. troche przerazajace, bo ujawnia sie to wlasnie kolo 2 roku zycia i nic nie ma no to wplywu. Po prostu niektore dzieci to maja. Znalazlam w necie test ktory niby ma pokazac ktore dziecko ma predyspozycje.

[video=youtube_share;s5SponUgbNo]http://youtu.be/s5SponUgbNo[/video]

To jest po angielsku ,wiec jak ktoras nie rozumie to wystarczy malucha delikatnie podciagnac do siadu za lapki. Jak trzyma glowe to ok ,a jak glowka ucieka w tyl to nie za fajnie. Ten lekarz mowi ,zeby nie panikowac ,bo przyczyn moze byc wiele , ale jesli bobik w wieku 6 mies nie trzyma glowki przy takim podciaganiu to warto wspomniec lekarzowi o tym.
Ten test jest wazny do 9 miesiaca ,zeyci bo potem bobiki rozwijaja sie juz troche inaczej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
gola- jej maly od jakiegos czasu sie dziwnie zachowywal. Ale ma troszke wiecej niz 2 lata. Zaczol mega ryczec w wiekszych skupiskach ludzi, bardzo sie zloscil ,coraz mniej reagowal jak sie do niego zwracali i ciagle bawil sie ta sama zabawka. Poszli do psychologa i po jakis ich testach niestety stwierdzili autyzm. Oscar jes malutki wiec podobno przy intensywnej rehabilitacji duzo mozna zrobic. Dla nich to dopiero poczatek ,ale mam nadzieje ze bedzie lepiej i lepiej

Moja koleżanka ma córkę z autyzmem i intensywna rehabilitacja bardzo jej pomogła Mała - duża bo ma 12 lat mówi i to dużo tylko troche czasem agramatycznie, ma słuch absolutny więc uczy się grania, dobrze jak na jej możliwości funkcjonuje w szkole (chodzi do klacy inteegracyjnej)

moja krawcowa ma córki bliźniaczki i jedna z nich ma autyzm, rehabilitacja działa cuda, bo ona ma 8 lat i nic po niej nie widać, chodzi też do integracyjnej klasy i uczy się grać na pianinie :-)

Dziewczyny kurczę blade moja pyśka 4 tyg ważyła 8kg ja ją wczoraj hyc na wagę taką domową a ona znowu 8kg :szok::szok:
Kurczę w sumie ona je mało obiadków,deserków kilka łyżek i zaciska usta ..co prawda rusza się dużo ale żeby nic nie przybrała (aa ważyłam ją w pampersie więc jeszcze troszkę odchodzi ) Nie wiem jak ją podtuczyć aby apetyt większy miała...

ankusch myślę, ze miesiac bez przybrania na wadze to jeszcze nie powód do zmartwienia, ale na pewno to obserwuj. A co do jedzonka to próbowałaś słoiczków z różnych firm? Natalka np. nie chce obiadków z Bobovity (owoce zje, ale mniej chętnie), natomiast z Gerbera wcina wszystko bez wyjątku i w duzych ilosciach:-) Smakoszka mała:-D

Margaryna daje z różnych firm..a nawet sama wczoraj zrobiłam krupnik jak pediatra kazała bez mięsa i dupa blada..niet:no: :-(
Już nie wiem jak ją zachęcić a jak poczuje większy kawałek to od razu odruch wymiotny nie raz pawia puściła (sory za sformułowanie)

reklama
Do góry