reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Problemy z karmieniem 8 tygodniowego niemowlaka

KarolinaZales

Zaciekawiona BB
Witam drogie mamy pisze z zapytaniem bo nie wiem co może być przyczyną zmiany zachowania u mojego synka w poniedziałek byliśmy na szczepieniu szczepionka 6w1. Od tamtej pory synek stał się bardzo marudny. Wcześniej jak nie spał to można było z nim "porozmawiac", śmiał się interesował zabawkami. Był marudny ale nie do takiego stopnia jak teraz. Teraz kiedy się obudzi to chwilkę jest spokojny a za chwilę zaczyna się pojękiwanie a potem płacz. Najgorsze jest to że odmawia jedzenia. Jak tylko dostaje butelkę do ust to płacze, pręży się jakby chciał zrobić kupę lub puścić bąka. Potrafi 6 godz. nie jeść. Bardzo się martwię. Po jakimś czasie i wielu próbach wypije 100 ml ale wychodzi na to że w ciągu dnia omija 2 karmienia. Pleśniawek nie ma. Pije mleko bebilon. Do szczepienia nie mieliśmy problemów z karmieniem wypijał średnio 110 ml co 3 lub3,5 godz. A teraz jest histeria podczas jedzenia. Najlepsze jest to że jak dostanie wodę lub herbatkę to wszystko jest ok reaguje tak na mleko tylko.

reklama
Witam drogie mamy pisze z zapytaniem bo nie wiem co może być przyczyną zmiany zachowania u mojego synka w poniedziałek byliśmy na szczepieniu szczepionka 6w1. Od tamtej pory synek stał się bardzo marudny. Wcześniej jak nie spał to można było z nim "porozmawiac", śmiał się interesował zabawkami. Był marudny ale nie do takiego stopnia jak teraz. Teraz kiedy się obudzi to chwilkę jest spokojny a za chwilę zaczyna się pojękiwanie a potem płacz. Najgorsze jest to że odmawia jedzenia. Jak tylko dostaje butelkę do ust to płacze, pręży się jakby chciał zrobić kupę lub puścić bąka. Potrafi 6 godz. nie jeść. Bardzo się martwię. Po jakimś czasie i wielu próbach wypije 100 ml ale wychodzi na to że w ciągu dnia omija 2 karmienia. Pleśniawek nie ma. Pije mleko bebilon. Do szczepienia nie mieliśmy problemów z karmieniem wypijał średnio 110 ml co 3 lub3,5 godz. A teraz jest histeria podczas jedzenia. Najlepsze jest to że jak dostanie wodę lub herbatkę to wszystko jest ok reaguje tak na mleko tylko.

Cooo?!
A potem mamy historie, że do szpitala trafia dziecko 10-tygodni z wagą 1.5kg :oops::oops::oops:

Przeczytaj ulotkę szczepionki jaka została podana dziecku i czy objawy które u was występują, są wpisane w ulotce jako „nieporządane odczyny poszczepienne”. Jeśli tak to koniecznie zgłoś to do lekarza i sanepidu, bo byc może któryś ze składników szczepionek źle zadziałał na syna. Szczepionki tak jak każdy inny lek mogą mieć skutki nieporządne.

A czemu z neurologpedą?
Bo problemy z karmieniem się konsultuje. Może szczepienie się zbiegło z czasem z tym, że dziecku urosła buzia i źle mu się łapie butlę? Może potrzebuje inny smoczek? Może to napięciowe?

Mnie też syn w pewnym momencie robił cyrki przy butli, tylko był starszy. Po 3 dniach poszłam do sklepu i zaczęłam kolejno testować inne butelki i obserwować, z której ładnie pociągnie. I znaleźliśmy i problem minął. Od tego czasu jest spokój.

reklama
Do góry