Dziewczyny 30 grudnia miałam monitoring pęcherzyk obecny duży 3cm to był 15dc okres 16 grudnia zakończenie ciąży biochemicznej w 4-5 tygodniu ciąży dziś 2 stycznia kontrolne usg brak pecherzyka lekarz stwierdził owulację ze najprawdopodobniej była przepisal prpgesteron progesterone besins 200mg raz dziennie dpustnie dopiero w aptece okazało się ze to dpoustnie a czytalam ze lepiej dopochwowo czy któraś brała taki progesteron i może się wypowiedzieć
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Jak Ci lekarz przepisał doustny to go bierzesz doustnie, a nie wsadzasz do pochwy.Dziewczyny 30 grudnia miałam monitoring pęcherzyk obecny duży 3cm to był 15dc okres 16 grudnia zakończenie ciąży biochemicznej w 4-5 tygodniu ciąży dziś 2 stycznia kontrolne usg brak pecherzyka lekarz stwierdził owulację ze najprawdopodobniej była przepisal prpgesteron progesterone besins 200mg raz dziennie dpustnie dopiero w aptece okazało się ze to dpoustnie a czytalam ze lepiej dopochwowo czy któraś brała taki progesteron i może się wypowiedzieć
Oczywiście że biorę doustnie chodzi o to że słyszałam że progesteron w formie dopochwowej jest skuteczniejszy lekarz nie pytał sie mnie tylko przepisał tabletkiJak Ci lekarz przepisał doustny to go bierzesz doustnie, a nie wsadzasz do pochwy.
Lady Loka
Fanka BB :)
Słuchaj lekarza.Oczywiście że biorę doustnie chodzi o to że słyszałam że progesteron w formie dopochwowej jest skuteczniejszy lekarz nie pytał sie mnie tylko przepisał tabletki
Nie używałam tego leku, ale różnica między doustnym a dopochwowym jest taka, że ten doustny ma inne działania niepożądane, np. z poziomu układu pokarmowego (może wzmagać mdłości), obciąża wątrobę. Dopochwowy działa tylko na poziomie macicy, czyli tam gdzie powinien docelowo, działa bardziej skoncentrowanie. Jednak nie jest powiedziane, że lek doustny jest nieskuteczny. Zobacz jak się po nim czujesz, skuteczność ta sama, inaczej nie produkowaliby doustnych jakby nie działały 
Podziel się: