reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Progesteron

milena28

Zaciekawiona BB
Dziewczyny 30 grudnia miałam monitoring pęcherzyk obecny duży 3cm to był 15dc okres 16 grudnia zakończenie ciąży biochemicznej w 4-5 tygodniu ciąży dziś 2 stycznia kontrolne usg brak pecherzyka lekarz stwierdził owulację ze najprawdopodobniej była przepisal prpgesteron progesterone besins 200mg raz dziennie dpustnie dopiero w aptece okazało się ze to dpoustnie a czytalam ze lepiej dopochwowo czy któraś brała taki progesteron i może się wypowiedzieć

reklama
Dziewczyny 30 grudnia miałam monitoring pęcherzyk obecny duży 3cm to był 15dc okres 16 grudnia zakończenie ciąży biochemicznej w 4-5 tygodniu ciąży dziś 2 stycznia kontrolne usg brak pecherzyka lekarz stwierdził owulację ze najprawdopodobniej była przepisal prpgesteron progesterone besins 200mg raz dziennie dpustnie dopiero w aptece okazało się ze to dpoustnie a czytalam ze lepiej dopochwowo czy któraś brała taki progesteron i może się wypowiedzieć
Jak Ci lekarz przepisał doustny to go bierzesz doustnie, a nie wsadzasz do pochwy.

Nie używałam tego leku, ale różnica między doustnym a dopochwowym jest taka, że ten doustny ma inne działania niepożądane, np. z poziomu układu pokarmowego (może wzmagać mdłości), obciąża wątrobę. Dopochwowy działa tylko na poziomie macicy, czyli tam gdzie powinien docelowo, działa bardziej skoncentrowanie. Jednak nie jest powiedziane, że lek doustny jest nieskuteczny. Zobacz jak się po nim czujesz, skuteczność ta sama, inaczej nie produkowaliby doustnych jakby nie działały ☺️

Do góry