reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

promocje, przeceny

Melasa, to powiem Ci, że moja kuzynka używa chusteczki nawilżane tej firmy Dada - kosztują coś koło 5 zł, i jest bardzo zadowolona. Rzeczywiście widziałam, dotykałam i wąchałam i są bardzo przyjemne.
Ja ostatnio skusiłam się też na pieluchy firy Cien z Lidla i też są bardzo dobre - jakość porównywana do Pampersa, cena 30 zł za 56 szt. (rozmiar 3). Mają dodatkowy bajer w postaci "miernika nawilżenia" - jest to taki paseczek który idzie przez całą pieluchę od pupy do pępka prawie (przez krok) i w miejscach gdzie jest mokro ma zmieniony kolor.

A jeszcze co do chusteczek (choć to nie ten wątek), to kupiłam w promocji z pieluchami Hugessa chusteczki i po prostu tragedia!!! Są to te nie perfumowane, ale zapach i tak mają i to bardzo nieprzyjemny. Do tego mają "konsystencję" zamoczonej chusteczki higienicznej i nie dość że przy wyjmowaniu po prostu rwą się w miejscu gdzie chwytasz palcami (a są tak ułożone że nie wyciąga się jedna za drugą), to jeszcze, jak wycierasz, to się robią na chustce takie wałki - dokładnie jak na mokrej higienicznej chustce. A najlepsze było to, że moje starsze dziecko ścisnęło tę chustkę w pięści po wytarciu rąk i ... wycisnęła z niej kupę wody. Z żadną inną chustką mi się tak nie działo. Jak dla mnie najlepsze póki co były Nivea i Happy (podobna jakość), teraz mam Pampers zwykły i są nieco gorsze - jakby słabiej nawilżone.

reklama
Właśnie miałam pisać o tych z Lidla :tak: taniej od tych dużych paczek wychodza te pakowane po 16sztuk, tyle że nie mają paska
Melasa ile kosztują te dada? czytałam już o nich kiedyś ale do biedrony nie mam po drodze, więc nie byłam zobaczyć

w selgrosie promocja 4x78 chusteczek pampers po 20 PLN. U mnie pampersy i chusteczki i pieluchy sprawdzaja się super!!! mi tez z pampersow co nieco wylatało zale zaczęłam dokładnie obwijać tym bocznym paskiem do tyłu i problem znikł, po prostu zle nakładałam te pieluchy! z chusteczek baaardzo mi odpowiadaj atoddies, niestety są drogie, 2 miejsce pampersy a potem Johnsony, zupełnie nie sprawdza się natomiast Dzidziuś, które to są baaardzo suche jak na mój gust.
Ni ewiem czy u was ale w szczecinie w realu na 10 lat real sa chusteczki niwea 6 paczek za 25 PLN.
Ps. Na początku używałam pieluch biedronkowych Dada i nie mogłam narzekać ale po porównaniu cen z selgrosem, wyszło nam że oszczedzamy 3 grosze na sztuce, czy jakos tak... więc przerzuciliśmy se na pampersy.
Zakupiłam próbnie Huggies 3 i zdają mi się bardzo mokre nawet po jednym siku, ponad to są większe od pampers3 i musze poczekać chwilę zanim do nich wrócę, ale nie zamierzam dokupować tylko wykończyc paczkę, pampersy super nam służą:)

Dada za 36szt kosztują 27zł. I bynajmniej nie używam ich z oszczędności- one zwyczajnie są super! A ostatnie sztuki z Papmers Jumbo Packi to leżą, leżą i czekają aż Mała kupę zrobi (a teraz robi co dwa dni). Bezpośrednio po kupie to mogę Pampersa założyć, ale jeśli istnieje obawa że pojawi się WIELKISRUT ;) to wolę żeby sobie na komodzie leżały (bo nie chce mi się potem myć dziecka po samą szyję i zapierać ciuchów żółtych jak słonecznik) :happy2: Tak więc istnieje obawa, że wyrośnie z nich zanim zdążę zużyć ostatnie..

kopia2pic0012hr4.jpg
kopiapic0012yj0.jpg
Ja również polecam Wam DADY z biedronki ,obecnie używamy mini 3-6 kg 40 szt i kosztują ok20zł. Wcześniej były HAPPY które były zdecydowanie lepsze od PAMPERSóW .Obecnie jest promocja DADY w biedronce ale na większe numery 4-7kg 2paczki 36szt za ok32zł

Co do pieluszek Cien z lidla oglądałam je i chciałam nawet kupić ale obok były pampersy i różnica w przeliczniku za sztuke wychodziła niewielka chyba 5 groszy więc darowalam sobie. Kupiłam w promocji Huggiesy "3" 80 sztuk za 40 zł ale jednak wolę pampersy. Są mięciutkie szczelne super przylegają i nigdy nic nie wypłynęło. Stwierdziłam ze nie będe kupowac pieluszek innych firm bo bede sie potem wkurzac, chyba że miałabym 1 pieluszke na próbę. Mam równiez pieluszki pampers kupione w Niemczech seria której u nas nie ma, ale w rozmiarze 4 więc jeszcze troszke poczekamy na ich użycie.
Husteczki miałam najpierw Nivea i byłam zadowolona, teraz mam Pampers te zielone równiez kupione w Niemczech i są rewelacyjne. Zapach i nawilznie super i w dodatku sa jakby z oliwka bo skóra jest po nich lekko tłustawa. Nie miałam tych husteczek z Polski więc nie wiem czy tez sa takie dobre. W Niemczech kosztują 6 euro za 4x63 sztuki.

dzięki, w piątek wyjeżdżamy dlatego pytam, może jeszcze będą:tak: chyba że zawsze są w tej samej cenie

reklama
Do góry