Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Na dzień dzisiejszy:
dziewczynka na 100% będzie Laura
chłopczyk i tu niewiadoma ale raczej Mateusz...inne propozycje to: Aleks, Aleksander ..
Ale mężuś obstawia dziewczynkę ;-)zobaczymy..
U nas raczej będzie dziewczyka.. ale gdyby nie to chopak będzie miał na imie Jonatan a dziewczynka ?? nie wiem-- podoba mi sie kilka opcji : Emma, Iwa, Inga, Milena, Weronika.. choć jeszcze nic nie jest pewne
w sumie w pierwszej ciazy podobała mi się Olga i Judyta a i tak gdy już wiedzielismy, że to bedzie dziewczynka to znalazła się Jowita i tak zostało
Spooky Pawły to fajne chlopaki ;-) Moj mezus to Paweł. Mi sie jeszcze dla dziewczynki podoba Gabrysia, ale mamy dlugie i skomplikowane nazwisko- Gabriela N. to lekka przesada
Oj przy takim nazwisku to zdecydowanie odradzam Gabrysię. Obawiam się, że ktoś kto będzie chciał szybko wymówi zrobi z niej Garbielę...
A Hanna brzmi slicznie, a dodatkowo międzynarodowe nazwisko i imie też :-).
Nasze dzieci mają podwójne nazwisko dlatego imie nie moze by długie.
Kuliczku a skąd u Was podwójne nazwiska.. bo u nas też połączylismy nasze dwa i wyszło czy u Was tak samo? trochę się obawiam że i tak wszyscy będa uzywac jednego w przyszłości (dla wygody) ale tak wyszło..
U nas mąż ma swoje, a ja panieńskie i jego. No i przy ślubie zadecydował, że dzieci mają nazywac się jak ja. Strasznie to długie, ale przynajmniej łatwiej zapamiętują Janka. Jak czekamy na zwolnienie się miejsca w kolejce, to zawsze panie najpierw pamiętają,zeby jego dopisa, bo im podwójny Jaś zostaje w głowie .
Myślę, że kiedyś dzieci same zdecydują, czy chcą 2 nazwisk, czy jednego. A co do uzywania przez ogół jednego to trudno, Janek nazywa się podwujnie a jak do niektórych to nie dociera to ich ograniczenie.