reklama

Propozycje imion dla maleństw :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Cześć dziewczyny,

a u nas jeśli urodzi się dziewczynka to będzie Karolinka albo Zuzia
a jeśli chłopiec to będzie........Henio!!!!!!!
Mam nadzieję, że będzie dziewczynka, albo że uda mi się odwieźć mojego męża od taaaakiego pomysłu by chłopca nazywać Henio

hihi

Jeśli chodzi o imię dla dziewczynki to juz jakiś czas temu wybraliśmy z mężem Hanię, ale ostatnio jakoś chodzi za mną imię Matylda...
Z chłopcem to będziemy mieć problem bo bardzo chcieliśmy mieć synka Mikołaja, ale brat mojego męża dał juz tak swojemu synkowi na imię więc odpada:( Może do stycznia wpadnie nam jeszcze jakiś pomysł do głowy:))

Na pewno wpadnie..:) a wiecie Henio to jeszcze spoko, moi znajomi chcieli chłopca nazwać Jurand :no: dobrze, że urodziła się dziewczynka a Juranda też w końcu mają - PSA!:-)

Jeśli chodzi o imię dla dziewczynki to juz jakiś czas temu wybraliśmy z mężem Hanię, ale ostatnio jakoś chodzi za mną imię Matylda...
Gemini_bb, przemyśl tylko Matyldę o tyle, że jest bardzo dużo osób, którym się to imię nie podoba. Żeby potem dziecko nie miało jakiś problemów w szkole albo coś... Ja pomijam, że mi samej kojarzy się fatalnie, ale ostatnio u nas w pracy koleżanka wybierała imię dla swojej córy i jak zaproponowała Matyldę, to naprawdę dużo osób zaprotestowało, nie tylko ja. Co nie zmienia faktu, że i tak została Matylda :))
Poza tym jak to zdrobić? Macia? Matka? Dziwnie mi się wydaje mówić do maleństwa "Matyldo, Słoneczko, chodź do mnie"... "Haniu" łatwiej :-)
PS. Ale jak widać z powyższego, Matylda ma też zwolenników. Poza koleżanką z pracy należy do nich także... mój mąż :) Ale u nas to nie przejdzie :-)

Melulu może masz racje... Ta Matylda tak nagle wpadła mi do głowy. Mamy przecież jeszcze tyle czasu na decyzje:) A trzeba się dobrze zastanowić - w końcu można skrzywdzić dziecko na całe życie...

Moj syn ma super kolezanke w przedszkolu. MALTYLDĘ! A urwis z tej Maltyldy ale strasznie sympatyczna.
U nas padły pierwsze propozycje : Hania lub Staś, ale sie okaże. Syn sie uparł na Małgosie ale raczej nie przejdzie ;-)

Mi imię Matylda kojaży się bardzo pozytywnie, zazwyczaj imię takie noszą odważne i śmiałe dziewczynki-a znam dwie :-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry