reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Propozycje imion dla naszych pociech

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hehehe. Tekst o hemoroidach jest the best. U mnie syn z mezem tez wybrali imie. Ja do brzucha mowie nadal kluska. Maz mowi iz zlosliwa jestem bo nie chce mi sie odpowiadac kazdemu jakie imie bedzie. Dziadkowie wyszkoleni, ze maja rozmawiac z wnukiem pepla :p . Dziewczyny ktore maja starsze dzieciaki i czytaly niedawno Kubusia Puchatka- moj namietnie tego slucha. Siedza moi faceci i wybieraja imie. W koncu wybrali. Na co moj syn to moze na 2 Hubert? Moj maz moze byc. Ja mowie nieee. Zdziwienie obu. Dlaczego? Dlatego ze Bartek tez nie ma 2-go. Na co moj maly: mamo, ale drugie imie jest potrzebne.... bo jak to pierwsze sie zgubi :p - tekst prosiaczka.

reklama
Magdalenka, ja też sie dokopywałam do historii z kibelka. Niezłe....

Tusiaczek, ja na swoją Alicję mówię czasem Luśka i nic złego w tym nie widzę:tak:

U mnie na szczęście rodzice się nie wypowiadają. Za pierwszym razem widziałam po minach które propozycje im się podobają, a które nie ale żaden komentarz nie padł. Teraz zostali poinformowani o wyborze i też cisza.

Za to teściowa próbowała ingerować w wybór imienia dla córki tym bardziej,że mąż sobie z niej żartował i wymyślał głupoty.
Ale jak powiedział na pewno ,że Alunia będzie to wydzwaniała później pytając czy już ostateczne?
Po kilku telefonach powiedziała że Alina to nie jest ładne imię. No i zonk :-p
Więc teraz nas nie pytała,tylko córkę, a ta jak tatuś wymyślała bzdury, a ja nic nie komentowałam bo przecież pytanie nie do mnie skierowane;-)

A my nadal nie wiemy jakie imię dać Młodemu...
Póki co na tapecie Marcin.

GiB ja mówię do mojego czasem po imieniu ale tez czasem klopsik :)

Doti Marcin to bardzo ładne imię. Mój mąż je nosi ;) ale chyba ostatnio bardzo mało popularne, bardziej wśród roczników 80. Jestem na tak:thumbup:

hihi, no jakoś nie widzę, żeby pod moimi skrzydłami wyrósł papież ;-) raczej spodziewam się małego "ziółka" ;-)

MARCIN też mi się bardzo podoba, u nas również było na tapecie, ale że w przedszkolu jest jakiś Marcinek, który dokucza 1 córce, to absolutnie się nie chciała zgodzić ;-)
znam 3 Marcinów i wszyscy bardzo porządne, serdeczne, pracowite i fajne chłopy :D

A my nadal nie wiemy jakie imię dać Młodemu...
Póki co na tapecie Marcin.

Śliczne imię dla chłopca, nas też wciąż pytali jakie imię i jaka płeć. Co do imienia nie byliśmy do końca zgodni mąż chciał inne i ja inne, w końcu jak się urodziła, zostało nadane imię które wybrał mąż.

Doti u nas też Marcinek :D Od dziecka podobało mi się imię Mikołaj i Marcin. Mikołaja mam, a że nie mogę przekonać mojego M. do Maksymiliana to Marcin chyba będzie najlepsza opcja:D

reklama
Doti Marcin to bardzo ładne imię. Mój mąż je nosi ;) ale chyba ostatnio bardzo mało popularne, bardziej wśród roczników 80. Jestem na tak:thumbup:

mój mąż też Marcin, rocznik '82.

w szkole gdzie pracuję, jest jeden Marcin, w 5-latkach więc zgadzam się, że ostatnio to imię nie jest zbyt popularne wśród dzieci, bynajmniej w moim regionie :tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry