reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Proszę o pomoc dla dzidziusia, który urodzi się 24.12.2010, mój narzeczony zginął...

Witam dziewczyny.
Widzę, że piękna akcja pomocowa się tu wywiązała.Trochę za późno sie tu dostałam i Chętnie bym pomogła, ale niestety u mnie jeszcze narazie wszystko w uzyciu:) Zbyt kasowna nie jestem;) ale mam kilka ubranek 56/62 wiec postaram sie wyslac w przyszlym miesiacu na adres Ani.
Jedno pytanie do polusi, bo na pw nie moge sie do Ciebie dostać. Kiedy wraca Ania i kiedy można nawiazać z nią kontakt przez gg? Bardzo chciałabym z nią porozmawiać. Jestem studentką psychologii, jako takie pojecie mam, ale co istotniejsze, trzy lata temu przechodziłam traume taką, jaką ona teraz, z tym, że nie spodziewałam sie dziecka. Myślę, że może chociaż w taki sposób mogłabym jej pomóc. Wiem jaki to ból, jakie to cierpienie, kiedy traci się osobę najbardziej ukochaną na świecie... Ania potrzebuje teraz wyciszenia i wielu chwil refleksji, ale trzeba jej też, a może przede wszytskim ,zrozumienia. Mnie wtedy bardzo pomagały rozmowy własnie z osobą, która miała podobne doświadczenia, dlatego moze teraz moja kolej,żeby komuś pomóc. Chciałabym polusia, żebys sie wypowiedziała, czy to dobry pomysł, bo z tego, co wyczytałam, jestes z nia najbliżej.

PS. Wszystkie jestescie cudowne. Dzieki wam wraca wiara, że swiat jednak zmierza ku dobremu:)

reklama
KasiaiAlex kochana moje zdanie się tu w ogóle nie liczy :-) najważniejsze abyśmy wspólnymi siłami pomogli na tyle na ile możemy, na tyle ile każdy z nas chce i może oczywiście :) przesłałam Ci na pw wiadomość. jak potrzebujesz adres Ani to daj znać podeślę:)

Wysłałam ANi dzisiaj paczkę z kombinezonem i sweterkiem. Dopiero dziś bo miałam małe zawirowania. I niestety przeliczyłam się co do ubranek, myślałam że mam więcej a okazuje się że wydałam wszystko koleżance. Ale kombinezonik będzie miała dla Adasia jak znalazł ma się urodzić w zimę przecież:-)

Dziewczyny kopiuję, zeby było na widoku
ANIA MASZ JUZ:
-LAKTATOR,
-UBRANKA W ROZNYCH ROZMIARACH
-UBRANIA CIĄŻOWE
-kocyk polarowy
-krem pielęgnacyjmy
-puder lagodzący
-szczoteczka z grzebykiem do wlosków
-chusteczki
-2 smoczki
-kąpielowe okrycie frotte
-OCHRANIACHE NA LOZECZKO
-CHUSTECZKI NAWILZONE
-PROSZEK DO PRANIA DZIECIECYCH UBRANEK
-FOTELIK SAMOCHODOWY
-KOSMETYKI DLA MALUTKIEGO
-KOSMETYKI DLA CIEBIE
-4 BUTELKI + 1 SZKLANA
-WITAMINY DLA MALEGO
-POSCIEL
-TERMOMETR DO WANIENKI
-WÓZEK SPACERÓWKE(?)
-10 PIELUCH TETROWYCH
-HERBATKI ZIOLOWE DLA ADASIA
- HERBATKE DLA CIEBIE NA LAKTACJE
-PREPARAT NA KOLKI GDYBY MALY MIAL
-KILKA PIELUCH W ROZMIARZE 2
-KOCYK
-WKLADKI LAKTACYJNE
-WOZEK GLĘBOKI
-PRZEWIJAK
-KOMBINEZON
-WANIENKE
-PODGRZEWACZ
-BIUSTONOSZE DO KARMIENIA
-SŁOICZKI Z JEDZONKIEM
-NOSIDŁO
- PODKŁADY POPORODOWE
-MAJTKI POPORODOWE 6 SZT
-TANTUM ROSA
-PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ PO PORODZIE
-ZABAWKI DLA ADASIA
-SZLAFROK
-NOŻYCZKI DO PAZNOKCI DLA ADASIA
-ASPIRATOR DO NOSKA
-PAMPERY ROZMIAR 3
-ROŻEK
-MATA DO ZABAWY
KOMBINEZON NA ZIMĘ
- MATERAC
- KARUZELA MAD ŁÓŻECZKO
- CERATA NA MATERAC A POD PRZEŚCIERADEŁKO
-ŁÓŻECZKO
-KLAPKI DO PORODU
-POŚCIEL ALE NIE TO OBLECZKI TYLKO TO CO W ŚRODKU MAMY :)
Mleko NAN 1- 3 op.
Herbatka laktacyjna-nowa nieotwarta
Herbatka koperkowa- nowa nieotwarta
wkładki laktacyjne - 3 op.
nakładki silikonowe aventu
witaminy dla kobiet
majtki poporodowe jednorazowe
tantu rosa- kilka sztuk
poduszka do karmienia- użyta kilka razy.

DZIEWCZYNY POTRZEBUJEMY JESZCZE:
WKŁADKI LAKTACYJNE BO NA POCZĄTEK DUŻO TEGO IDZIE
KOMPLET POŚCIELI DLA ADASIA

RZECZY KTÓRYCH NIGDY ZA WIELE:
-PAMPERSY RÓŻNE ROZMIARY
-UBRANKA DLA ADASIA RÓŻNE ROZMIARY
-KOSMETYKI DLA ADASIA
-PROSZEK DO PRANIA UBRANEGO MAŁEGO
-CHUSTECZKI NAWILŻONE
- WITAMINY DLA ANI I MAGNEZ PONIEWAŻ MA SKURCZE ŁYDEK

Do dziewczyn które wysłały paczki: wszystko dotarło i ogromne podziękowania od Ani :)

Ja mam mały poślizg ale paczka czeka zapakowana, jutro albo pojutrze pójdzie. Mam 3 butelki aventu jak obiecałam, nową herbatkę na laktację, wkładki laktacyjne, trochę ubranek dla Adasia i kosmetyków też, ciążowe spodnie i tuniczkę dla Ani, dorzuciłam podkłady do przewijania 3 szt narazie. Pomału Paulinka mi wyrasta to będe dosyłać ciuszki. Aha dorzucam chusteczki dla dzidziusia nawilżane.

kobitki rozmawiałam wczoraj z naszą Anią, przesyła buziaki i podziękowania za paczki.
piszę co dziewczyna dostała od nas:
-fotelik samochodowy
-nosidło
-herbatka na laktację
-herbatka dla małego
-ubranka dla małego
-ubrana ciążowe
-wkładki laktacyjne
-laktator
-butelki do karmienia
-smoczki
-podkłady ceratowe 2 szt
-wanienka
-płyny do higieny intymnej
-witaminy chyba już do końca ciąży
-zabawki dla małego
-kombinezon
-mokre chusteczki
- pampersy

to są rzeczy jakie dostała jeżeli coś pominęłyśmy a wiecie że było w paczce to trzeba dopisać, ponieważ Ania nie ma za wiele miejsca i niektóre rzeczy niepotrzebnie będą się dublować:) więc musimy wiedzieć co już dostała od nas i jest już na miejscu u niej.

Ania prosi aby już ubrań ciążowych nie wysyłać, dostała kilka par spodni ( Gosia ukłony w Twoją stronę i wielka buźka ) kilka tunik ( sle jesli chodzi o tuniki to Ania niestety w nie nie wejdzie :( ) płaszcz na zimę ma więc nie potrzeba ciepłych rzeczy.
ubranka dla dziecka nadal potrzebne, a wcześniejsza lista mam nadzieję że nadal aktualna :)

ogromna prośba teraz Ania pilnie potrzebuje duże ilości magnezu a dokładnie magne B6 ponieważ ma straszne skurcze łydek w nocy.

z takich nowinek:
Ania ma wysokie ciśnienie bo najniższe to 140/95 ale lekarz prowadzący wie o tym i jest to pod kontrolą. dziś miała iść do opieki społecznej i dowiedzieć się paru rzeczy.
jak tylko będę wiedziała kolejne rzeczy to będę systematycznie dopisywać.

reklama
Kochana Aniu
Piszę do Ciebie , ponieważ wiem co czujesz
sama przez to przechodziłam pół roku temu , teraz moja Olcia ma prawie 4 miesiace i jest moją największą miłością:)
mój narzeczony zginął w wypadku samochodowym 14 marca 2010 r , moje szczęście urodziło się dwa miesiące po tragedii 18 maja 2010,poród był dla mnie bardzo ciężki nawet nie fizycznie co psychicznie, byłam od początku nastawiona na poród z Markiem,a zostałam nagle sama, ale kiedy tylko moje szczęscie wyszlo na swiat, pierwszy krzyk, pierwszy dotyk , świat się zmienił
możesz mi Kochana wierzyc lub nie ale moje życie od 18 maja nabrało barw, nie było już szare smutne , nie płakałam juz jak dotąd kazdego dnia a wrecz na mojej twarzy pojawial sie coraz czesciej usmiech z powodu mojej malej Olusi.
Zobaczysz Słońce, że wszystko się ułoży, ja wiem że teraz nie chcesz w to wierzyc , ale tak będzie, Adaś da Ci tyle szczęscia że nawet nie jestes teraz w stanie sobie tego wyobrazic.
Bardzo się ciesze ze dziewczyny tak Ci tu pomogly , ja niestety bylam zdana sama na siebie, do tej pory np Olcia spala ze mną bo nie miałysmy pieniazkow na łozeczko i kupil je dopiero teraz jak dostalysmy becikowe hihi :)
Kochana jak bedziesz miala jakies pytania to pisz śmiało może bede mogla jakos pomoc.
i napewno udaj sie do mopsu , tam Ci pomoga i nalezy Ci się pomoc finansowa jak i rzeczowa od nich, nie jest tego duzo , ale zawsze cos, nalezy Ci się rowniez podwojne becikowe, tylko musisz zlozyc papiery do 6 tyg po porodzie.
ja z racji tego ze bylam ubezpieczona przez krus dostalam jednorazowo 2500zl z ubezpieczenia, nie wiem jakie masz ubezpieczenie ale jesli takie same to po urodzeniu dziecka bedziesz mogla zlozyc wniosek .
kochana jak cos to pisz na pw do mnie
bardzo mi jest przykro zze Ciebie rowniez spotkala taka tragedia :(
trzymaj się Skabie
ps. jesli chodzi o pomoc materialana z mojej strony to mam do oddania kilka ubranek dla Małego , tylko nie są to jakies śliczne ubranka poniewaz sama kupowalam je uzywane ,
trzymaj się kochana
i jak tylko bedziesz czegos potrzebowala to pisz
ps. przeczytaj sobie to , napewno się przyda.
i zadzwon do komitetu obrony praw dziecka http://www.kopd.pl/ tam uzyskasz pomoc prawną, a prawnik napewno w tej sytuacji się przyda

Ostatnia edycja:
Do góry