reklama

Prosze Was o radę

a ja widzę w tym trochę niepokojący sygnał i to jet moje zdanie, bo znam rodziny gdzie właśnie 5 latki chodzą ze smokiem pija z niemowlęcych butelek bo rodzice twierdza ze ma czas ma czas a po wakacjach już do szkoły idzie ;/ uważam tez ze ważne by dziecku krzywdy nie robić a tak nie samodzielne dziecko to kaleka ;/

Ja żadnego niepokojącego sygnału nie widzę - takie po prostu jest tempo rozwoju mojego dziecka - jeżeli będzie gotowa by przesypiać noce na sucho po prostu zacznie to robić.
A Twoi znajomi faktycznie powinni uczyć dziecko samodzielności, ale nazywanie kogokolwiek kaleką to gruba przesada. Szanujmy siebie nawzajem i nie używajmy obraźliwych słów szczególnie w stosunku do dzieci!!

Ostatnia edycja:
reklama
nie no moja mała zadna kaleka nie jest i tez nie widze problemu z sikaniem w pampersy. byłam u lekarki raz jeszcze i poleciła mi viburcol na uspokojenie, i nie kazała sadzac w nocy. powiedziała to samo, ze jak bedzie gotowa to sama przestanie sikac w nocy i pampersy beda suche bez wysadzania w nocy. Do tej Pani która nazwała dziecko kaleka - to bardzo niemiłe, nawet jesli ci znajomi tego nie wiedza, to nie fair tak nazywac ich dziecko!

skoro tak uraziły was moje słowa przepraszam - magda12345 i Niuniusie nie miałam zamiary obrażać czyjegoś dziecka a wiadomo ze każda matka kocha swoje dziecko najbardziej ale i tak sadze swoje co nie zmienia faktu ze nie ubliżam nikomu, sadze porostu ze im szybciej dziecko jest samodzielne to + dla niego tym bardziej ze opisałam konkretny przykład a ten chłopczyk idzie od sierpnia do zerówki tu tak mamy i co dalej będzie chodzić w śród swoich kolegów ze smoczkiem pampersem i buteleczka dla dzidziusiów?? dla mnie to jest krzywdzenie dzieci bo tam dopiero dostanie kopniaka od życia bo dzieci w szkole SA okrutne.... a przecież nie napisałam ze wasze 3 letnie dzieci to kaleki tylko ze takie wychowywanie 5-cio letnie dziecko to robienie z niego czlowieka ktory nie poradzi sobie wsrod "wyscigow szczorow" tak uważam a jak dla mnie dwa lata różnicy to dużo, czy ja napisałam do autorki postu ze źle wychowuje dziecko jeśli tak to gdzie? nie unoście się tak od razu czytajcie co autor miał na myśli a nie co wy z tego wyciągnęłyście bo cytujecie jedno zdanie ale ja się wypowiadam w 20-tu pliss tez mi przykro jak ktos na mnie naskakuje!

Ostatnia edycja:
Olu zgadzam się, że takie wychowanie nie jest dobre dla dziecka, ale to sprawa rodziców i nie ma nic gorszego niż rady "dobrych ciotek"
Poza tym nie podoba mi się styl Twojej dyskusji - Mama Helenki skrytykowała Twoją wypowiedź, zresztą całkiem słusznie, a Ty od razu wyskoczyłaś z argumentami ad persona sugerując problemy z osobowością... To nie jest fair:no::no:
I nie piszę tego oczywiście żeby Cię urazić, tylko zwrócić uwagę na pewne rzeczy i poprosić o bardziej przemyślane posty!!

Niuniusie
viburcol to bardzo dobry, bezpieczny (homeopatyczny) lek!! Możesz tez podać na noc jakąś meliskę czy coś w tym stylu. Trzymam kciuki żebyście szybko się uporali z problemem, swoją drogą moja Jula to ma taki sen że byle siku jej nie obudzi ;-)

Ostatnia edycja:
tylko widzisz twoja uwaga nieco rożni sie dojrzałością i forma od uwagi tamtej osoby, i taka uwagę chętnie przeczytam i przyjmę do wiadomości ale nie pozwole sie atakowac bo najlepsza obrona jest atak... krytyka konstruktywna mile widziana ale nie o tym ten post,pozdrawiam

tylko widzisz twoja uwaga nieco rożni sie dojrzałością i forma od uwagi tamtej osoby, i taka uwagę chętnie przeczytam i przyjmę do wiadomości ale nie pozwole sie atakowac bo najlepsza obrona jest atak... krytyka konstruktywna mile widziana ale nie o tym ten post,pozdrawiam

Skoro pogrywasz w ten sposób to proszę bardzo... Nie umiesz się zachować po raz kolejny i to nie tylko wobec mnie.

A teraz wkleję wiadomość, która otrzymałam od ciebie jak Ci zwróciłam uwagę poprzednio... Teraz wszyscy będą mieli lepszy pogląd na twoja osobę :sorry:

[URL=http://img171.imageshack.us/i/kkkkkkkwp.jpg/]

Uploaded with ImageShack.us
[/URL]
http://imageshack.us

no i co nie lubie cie czepilas sie mnie juz kiedys myslisz ze masz prawo sie madrzyc nie wydaje mi sie i napisze ci zaraz w prywatnej wiadomosci to samo co bys moga wkleic jeszcze raz!!

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry