reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

przedszkolne sprawy

Staś dzisiaj nie idzie do przedszkola, bo załapał zapalenie jamy ustnej,

zapalenie jamy ustnej brrrrrrrr współczuję, pamietam, ze u nas to był koszmar, gorączka, mała nie chciała nic jeść, nic pić...pamiętam, że karmiłam ją palcem (oblizywała mój palec zamoczony w serku) inaczej nie dawało rady. Tyle tylko, że Daria była wtedy sporo młodsza.

A jak płacicie opłątę? W przedszkolu czy na konto biura edukacji?

Ja płacę w przedszkolu chociaż na konto też można (tyle, że u nas to przedszkole niepubliczne)

reklama
U nas jet tak że tą stałą płącimy na konto i wydruk (niekoniecznie oficjalne potwierdzenie) przynosimy i płacimy jedzenie, komitet i zaj dodatkowe.
Co przedszkole to inny system.
A i nie wiem czy pisałąm ale jak dziecko chodzi do 5ciu godzin to nie płaci się stałej w ogóle.

AsiaKC to jest chyba ogólne zarządzenie, że do 5 godzin za darmo (tylko posiłki wtedy trzeba uiszczać), ale u nas jak składało się papiery do przedszkola to trzeba było określić ilość godzin i pierwszeństwo mają dzieci, które zostają na więcej niż 8 godzin, a przy ponad 4 dzieci na jedno miejsce to nie wyobrażam sobie, żeby przyjeli jakiekolwiek dziecko, które w papierach miało mniej niż 8 godzin.

Za to teraz widziałam ogłoszenie, że 2 przedszkola w okolicy organizują darmowe zajęcia dla 5 latków.

Rudson cieszę się, że przepraszasz. Zdajesz sobie sprawę, że Twoje posty są niezgodne z regulaminem?
Od takich postów są odpowiednie działy i nie wolno ich pisać gdzie popadnie na forum.

Twój cel jest szczytny, ale na drugi raz po prostu wyślij prośbę do admin o umieszczenie ogłoszenia i ona to zrobi we wszystkich tematach.

Przepraszam j@god@ ...jakoś nie zdałam sobie sprawy że faktycznie można prościej i lepiej :tak::tak:...nie miej mi za złe.
Zgłoszę się z prośbą do admina :tak::tak:..już więcej nie przeszkadzam

Witam wszystkie mamusie moj synek chodzi do przedszkola w Irlandii na 2.5 godziny dziennie i jest strasznie zadowolony za rok ma miec 5 godzin... Nie placimy za to nic jedynie za sniadania pare groszy... no i jakies dodatkowe zachcianki typu wycieczki czy zdjecia...

reklama
Do góry