reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Przepiśnik

reklama
Obiecany spóźniony przepis na lososia w sosie smietanowo pomidorowym :D

Filet z łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym, delikatnie przyprawić solą pieprzem i skropić sokiem z cytryny

Na patelni z rozgrzana odrobina oliwy rzucić pomidory (z puszki lub 2-3 sparzone, obrane ze skorki i pokrojone w kostkę) dusić do czasu gdy pomidory nabiorą konsystencji sosu, doprawić do smaku (tu już czym chcecie, ja w tym przypadku daje sól, pieprz, ostrą i słodką paprykę) na koniec wymieszać ze śmietaną 30% (ja używam jedno opakowanie 200 g smietanki zott 30%)

Łososia zalać sosem, posypać dowolnymi startymi serami (ja daje cheddar i mozarelle). Zapiekac 30-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni :) i gotowe! Ja zazwyczaj podaje z ryżem :)
 
Made losos pycha! Maz zaakceptował i mowi ze moge go jesscze raz zaserwowac ;-) Dodalam jedynie koperku bo nie mialm co z nim zrobić a zaczął juz wiednac.
 
bardzo się cieszę, że smakowało! :) koperek super pycha może sama dodam następnym razem, a tym samym przypomnialas mi, że jq tez do sosu jakieś zielsko daje, a mianowicie pietruszkę bo uwielbiamy :)
 
Moje Wypieki | Bułeczki śniadaniowe pieklam wczoraj z tego przepisu - zmniejszylam tylko cukier do płaskiej lyzki i soli dałam całą lyzeczke. Wyrabianiem i rosnieciem zajęła się maszyna do chleba.

Piekłam je dziś, pisłużyły do przeprowadzenia testu piekarnika :) wyszły super, sama wyrabiałam bo maszyny nie mam. Dzięki za przepis :)
 
Anii cieszę się że wyszły! Czyli już nie jesteś tylko "mikrofalowa"?;-)

Ja nabylam ostatnio szynkowar - właśnie kurier przywiózł wczoraj więc jadę dzisiaj po jakieś miecho i przetestuje. Mam dość tych sklepowych szynek.
A na chleb mam zakwas założony tzn próbuje ratować mój stary ale ciężko rusza bo go prawie zaglodzilam w lodówce jak nie miałam weny i siły na pieczenie. Zobaczymy czy się uratuje :-)
 
Ewka na szczęście teraz mikrofalowka służy mi do podgrzewania jedzenia dla psa :)

Ja chleb pieke ale nie na zakwasie, teraz nie mam w domu maki żytniej i płatków owsianych ale jak się zaopatrze to muszę upiec bo jednak taki swój lepiej mi smakuje niż sklepowy.

Wczoraj piekłam to ciasto, smaczne wyszło, ale przepis jest na dużą ilość :)

Kruszaniec z serem i brzoskwiniami | W Krainie Smaku
 
Mam taki sam teraz w domu , teściowa często go piecze i dała nam w środe pół blachy, I mega dobry, :)

za mną chodzi karpatka albo jak to moja mama mówi cycki murzyńskie taki z makiem, biszkoptami namoczonymi w alkoholu no ale musze zostać przy karpatce :)
 
reklama
Do góry