reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przepisy kulinarne Marcowych Mamusiek

Sernik z kakaowym ciastem kruszonką

Porcja na dużą blachę prostokątną
ciasto:
2/3 margaryny rozpuścić, 3 szkl. mąki, 4 żółtka, 1 szkl. cukru, 3 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Ciasto wyrobić (wyjdzie sypkie). 2/3 Uklepać na dnie blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Resztą posypać wierzch sernika.

masa serowa:
2/3 margaryny rozpuścić (dodać na końcu, ale przed białkiem), 1.5 szkl. cukru, 2 żółtka, 1250g serka homo (ja daję wiaderko + 1 homo waniliowy), 1 proszek budyniowy waniliowy lub śmietankowy (bez cukru), garść rodzynek, 6 białek ubić i dodać po margarynie, delikatnie wymieszać.

Piec około 1h w 180* (kiedy kruszonka na wierzchu pęka, to jest już dobry)

sernik_kakaowy.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzisiaj mąż pojedzie po zakupy i jutro chyba zrobię, bo mi normalnie ślinka cieknie. Dziękuję za przepis.

koncia alez ciacho:-paz slinka pociekła:-p:-D wrzuce sobie w przepisy bo ja zawsze jeden sernik w kółko piekę a moj m kocha serniki:tak:

KURZE PIERSI Z BOCZKIEM

Składniki:
piersi z kurczaka(po 1 na osobę)
serek Philadelphia lub typu Almette(ziołowy lub ze szczypiorkiem )
boczek w plastrach

Wykonanie:
Na każdej z piersi nacinamy dwa rowki( kieszonki) wzdłuż . W te miejsca nakładamy łyżeczką serek. Następnie owijamy plastrami boczku i układamy na blasze. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st.C i pieczemy 30-40 min.
Podajemy z ziemniakami ,frytkami.

Na zdj. po lewej stronie pokazałam jak posmarować serkiem a po prawej już gotowe do piekarnika.

przepis.jpg

Wierka, a taki bekon zwykly jak tu mozna kupic ty stosujesz??? Smoked czy nie? Sorry, ze sie pytam,ale mam teraz na to ochote...

Harsh ja tutaj kupuje ten becon w plastrach.Smoked jest lepszy ale unsmoked tez może być tylko trochę dłużej się piecze.

hej zna ktos moze przepis na jakies ciasto podobne chociaz w smaku do adwokata???? o takie jakies?? moze byc bez tego skoczka:-D

Wierka chyba ty chciałaś przepis na pączki. Ja w tym roku robiłam już 3 tury i najlepiej smakują nam te:
Pączki (przepis IV)
A i ciasto wyrabiajcie robotem tym z chaczykami a nie trzepaczkami do ubijania, nie narobicie się a efekt jest doskonały. No i najlepiej piec bez nadzienia.

Zapomniałam: ja robiłam z 1kg mąki i dałam na to 1 całe jajko i 7 żółtek no i spirytusu tak z 1/3 szklanki .

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry