reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przepisy kulinarne Marcowych Mamusiek

ja mam taki ryz basmati niby dobry bo moj mi mowil ze taki najlepszy ale ja nie umiem go ugotowac... ale jak dam wiecej wody to ile zalozmy na szklanke ryzu to ile wody wlac?? i jak zostanie to sie odcedza czy jak??

reklama
Latwe paczki

50 dag maki
2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia
po 15 dag masla i cukru
aromat do ciast(wedle gustu)
3 jajka
szczypta soli
olej do glebokiego smazenia
cukier puder

Maslo utrzec z cukrem, make przesiac, zmieszac z proszkiem do pieczenia, dodac do masla, wbic jajka. Wyrobic mikserem najpierw na niskich obrotach, potem chwile na wysokich. Dodac esencje, wyrobic ciasto reka, Uformowc waleczki. Odkrawac po kawalku ciasta, formowac kulki, wrzucac na rozgrzany olej, smazyc az stana sie rumiane. Wyjmowac lyzka cedzakowa, ukladac na bibukach, aby sciekl nadmiar tluszczu. Jeszcze cieple posypac cukrem pudrem

poproszę o przepisy z których korzystacie robiąc RED VELVET :-) w niedzielę mój eMek ma urodziny i może skusze się na jakiś wypiek z tej okazji:-) a chciałabym zrobić coś niebanalnego:-D

Pączki
ja zrobiłam z 1/4 porcji a i tak wyszło 20 średnich pączków, no i nie dawałam alkoholu bo nie miałam, wyczytałam w komentarzach do przepisu że można zastąpić octem i też jest ok:-)

A więc barwnika dałam cały słoiczek bo robiłam z 1,5 porcji ciasta. Kakao najlepiej gorzkie jasne, bo lepiej czerwień barwnika będzie widać:tak:.
Masę zrobiłam tak:
1/2 l kremówki 30% ubiłam z 3/4 szkl. cukru pudru i 1 cukrem z naturalną wanilią
Kotanyi PL Homepage / Asortyment / Product / Cukier z prawdziwą wanilią
2 serki naturalne Piątnica O.S.M. PI�TNICA
2 serki Bieluch naturalne lub Fresek z Biedronki - to to samo bo u mnie wyprodukowane- Produkty - serek Bieluch - SM BIELUCH
1-2 łyżeczki żelatyny

Zimną kremówkę ubić z cukrami i sypką żelatyną, dodać serki i chwilkę razem ubić - schłodzoną masą przekładać placki.

reklama
Do góry