reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

przepisy kulinarne stycznióweczek

Ja kiedyś jadłam pyszną sałatke z avocado u znajomych(w ciąży to było więc troche dawno i za bardzo nie pamietam), ale były napewno świeże warzywa: pomidor, ogórek, pokrojone avocado, szczypior i któryś z tych sosów knora do sałatek. Była pyszna:-p

reklama
dziewczyny, a macie jakiś pomysł na avocado? ostatnio kupiłam i teraz nie wiem co z nim zrobić, a Olka mnie molestuje, że chce go spróbować...
Ja czasami robie salatke z pomidorow, cebuli i avokado ze sietana. Mniam pycha.
Albo jako apetajzer (nie wiem jak to sie pisze) Kroi sie avokado na pol wyjmuje pestke i w to miejsce wklada sie drobno pokrojone pomidorki z czosnkiem.

Ja czasami robie salatke z pomidorow, cebuli i avokado ze sietana. Mniam pycha.
Albo jako apetajzer (nie wiem jak to sie pisze) Kroi sie avokado na pol wyjmuje pestke i w to miejsce wklada sie drobno pokrojone pomidorki z czosnkiem.
jak się pisze, tak się pisze- ważne, że wygląda na pychtkę! apetajzer (czy jak mu tam:-D) wygrywa casting (chyba tak to się pisze:-D:-D:-D) i dzisiaj to robię, bo moje avocado coś się robi jakby ciut zbyt mnientkie:-D:-D:-D:-D:-Dnapiszę jak mi wyszło:tak:dzięki dziewczyny!

Dziewczyny, czy któraś z was jada czesem tortillę albo tacos ?? macie może jakieś przepisy na nadzienie ?

Mariola, nie wiem czy potrzebujesz taki super orginalny bo jezeli tak to nie mam:-D.... ale ja robie tak: mieso mielone wieprzowe, czosnek, cebula, pomidory z puszki badz swierze, fasola czerwona i czasami daje troche kukurydzy i to chyba tyle i jeszcze przyprawy oczywiscie. jezeli chodzi o proporcje to nic nie napisze na ten temat bo zawsze wszystko robie na oko, do smaku:tak:

ja robię jak aaga.
Poza tym nadziać można wszystkim, byle pikantne :-)

Ja ostatnio też robiłam bez mięsa(w lidlu był tydzień z jedzeniem meksykańskim - sosy, gotowe tacos i tortille - mniami), przepis brałam z jakiejś stronki, zaraz zobacze czy mam jeszcze w ulubionych:tak: wyszło naprawde pyszne, ja w ogóle uwielbiam meksykańską kuchnie, w kinie tez zawsze wcinam nachosy z sosem serowym na ciepło.

dziewczyny na weekend robimy z siostrą sushi:-) zapowiada się pysznie(oczywiście z wędzonym łososiem)możecie wpaść spróbować;-)

reklama
sushi:szok: fajnie, nigdy nie jadłam. Z łososiem wędzonym to nawet bym sprobowała bo za zadne surowizny sie nie tykam:no:

Do góry