Sofik
Wiara Czyni Cuda
Dziewczynki, czy któraś ma jakis dobry i sprawdzony przepis na murzynek tak dawno nie jadłam, aż mi ślinka leci jak pomyślę![]()
ja polecam ten : Murzynek z nutą piernikową sprawdzony i smaczny ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Dziewczynki, czy któraś ma jakis dobry i sprawdzony przepis na murzynek tak dawno nie jadłam, aż mi ślinka leci jak pomyślę![]()

Ale lubie też sałatkę z pory i kukurydzy bardzo prosta i co najważniesze expresowa kroimy cieniutko por i puszka kukurydzy do tego też majonez i kapke śmietany mniamu;-) do kotleta lub kurczaka jak znalazł niektórzy do tej sałatki dodają jajka gotowane ale to już nie dla mnie
.I wszystko merdamy tak aby przyprawy i sos sojowy pokryły kurczaka i wrzucamy na patelnie to co zostanie na ściankach miski zebrać możliwie jak najwięcej i też wlac na patelnie ( dobra jest silikonowa łyżka) kuraka podsmażyć z dwóch stron.
Kroimy piersi z kurczaka w większe kawałki i posypujemy go przyprawą Garam Masala ( dostępna tylko u wietnamczyków w ich sklepach)troszke wegety wsypujemy tego kurczaka na patelke i posypujemy go cukrem mieszając zrobi się taki karelkowy sosik
pod koniec dodajemy troche sosu soyowego i tr
ońke magi (Wszystkie przyprawy według uznania ja lubię więcej cukru i sosiku sojowego a są tacy co nie bardzo) Osobno kroimy kilka główek cebuli i dusimy aż będzie złocista
Kurczaka przekładamy do pułmiska posypujemy cebulką a wszystko podajemy z ryżem i sosem słodkokwaśnym
SMACZNEGO