reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przepisy na dania dla Naszych pociech

II. DESERY

1. Owocowa bomba

¼ jabłka​
¼ gruszki​
Morela i garstka malin​
Jabłko, gruszkę i morelę umyj i obierz. Zetrzyj owoce na plastikowej tarce o drobniutkich oczkach. Przelej papkę do miseczki. Maliny przepłucz ciepłą wodą i przetrzyj przez sito. Polej owoce w miseczce.
2. Mus brzoskwinia – jabłko – banan

1 brzoskwinia
pół jabłka
1 banan
3 łyżki jogurtu
Owoce umyć, obrać ze skórek a następnie wszystko zmiksować w mikserze, dodać jogurt. Podawać od razu.
3. Mus z kaszki i owoców

¼ szklanki kaszy kukurydzianej
250 ml mleka modyfikowanego
1 łyżka cukru
50 ml soczku owocowego
Kaszę wymieszaj z częścią zimnego mleka, pozostałe zaś mleko zagotuj. Na gotujące się wlej kaszę (stale mieszając). Dodaj cukier, gotuj kilka minut. Uważając, by nie przywarła. Gorącą kaszę przelej do miseczki dodaj soczek owocowy. Całość ubij na puszystą masę i zmiksuj. Następnie przełóż do salaterki ostudź. Starszym niemowlętom (powyżej 11 miesiąca) możesz podawać kaszkę z dodatkiem kilku łyżeczek serka homogenizowanego lub jogurtu.
 
reklama
i jeszcze:
III. ŚNIADANIA / KOLACJE

1. Pierwszy kleik z gruszkami

1 gruszka​
2 łyżeczki kleiku ryżowego​
100 ml wody​
Zagotuj wodę, ostudź, dodaj kleik ryżowy, dokładnie wymieszaj. Gruszkę umyj, obierz ze skórki. Zetrzyj ja drobnej tarce, dołącz do kleiku. Całość gotuj jeszcze ok. 5 minut. Podawaj po ostudzeniu. Danie jest pełnowartościowe po dodaniu mleka.
smacznego
 
Do góry