No to zaczynam udostępniać Wam swoje zbiory
Zupa jarzynowa z chudym mięsem wołowym
pierś od 7m-ca
butelka od 7m-ca
1/5 małej marchewki (25g)
1/5 małego ziemniaka (20g)
1/2 małej pietruszki (20g)
1-2 różyczki mrożonego kalafiora (30g)
łyżeczka oleju sojowego (5g)
2 łyżeczki kleiku ryżowego (5g)
20g surowego chudego mięsa wieprzowego od szynki (po ugotowaniu 2 łyżeczki - 10g)
100-120 wody
Marchew, ziemniaka i pietruszkę umyj, obierz i opłucz pod bieżącą wodą. Kalafior z mrożonki powinien być jasny, bez uszkodzeń i ciemnych plam. Opłucz go w zimnej wodzie. Warzywa włóż do wrzącej wody i gotuj je na małym ogniu do miękkości (ok.20-30min). Następnie przetrzyj je przez sitko lub zmiksuj. W osobnym naczyniu ugotuj mięso, potem drobno je posiekaj ostrym nożem na wyparzonej plastikowej deseczce. Dodaj do zupy mięso, kleik, olej, wszystko wymieszaj i zagotuj.
1 porcja zupy = ok.180g zupy + 10g mięsa gotowanego