reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • UWAGA. 29.03 widzimy się o 11:00

    Psychiatra odpowie na wasze pytania. Musieliśmy przełożyć z dzisiaj Dołącz .

    UWAGA. Link do nagrań ze specjalistami!

    Na razie z położną, pediatrą i ginekologiem położnikiem Zobacz .

    Koronawirus. To musisz wiedzieć.

    Wiadomości, rozmowy, wsparcie Dołącz.

reklama

Przepisy

Joaśka

Jagodowa mama Polki
Dołączył(a)
16 Wrzesień 2005
Postów
5 899
Miasto
O...
Rozwiązania
0
To dzisiaj popełniłam i muszę powiedzieć, że pycha, a przecież zdrowe:)

ŚNIADANIOWE BATONIKI ZBOŻOWE

składniki:

1 puszka mleka skondensowanego,
250 g płatków owsianych "górskich"
100 g suszonej żurawiny
125 g mieszanki ziaren sezamu, płatków migdałów i słonecznika

125 g niesolonych orzeszków ziemnychi orzechów włoskich

wykonanie:

1 Rozgrzej piekarnik do 130°C i wyłóż blachę papierem
2 Podgrzej mleko skondensowane na dużej patelni.

3 W tym samym czasie wymieszaj pozostałe składniki, a następnie zalej je podgrzanym mlekiem, starannie mieszając drewnianą łopatką.

4 Rozprowadź masę na blasze za pomocą łopatki

5 Piecz przez 1 godzinę, następnie wyjmij blachę z piekarnika i po przestygnięciu pokrój na kawałki (ja sobie poszłam na spacer i potem musiałam kroić takie twarde). Odstaw do całkowitego wystygnięcia.


Trochę zmodyfikowałam przepis ze strony

Śniadaniowe batoniki zbożowe

 

Załączniki

reklama

maarta100

Szczęśliwa mamusia
Dołączył(a)
9 Listopad 2006
Postów
12 699
Rozwiązania
0
hmm przepis wyglada na pyszny, skusze się na niego;-)
 
Do góry