reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Przepisy

To dzisiaj popełniłam i muszę powiedzieć, że pycha, a przecież zdrowe:)

ŚNIADANIOWE BATONIKI ZBOŻOWE

składniki:

1 puszka mleka skondensowanego,
250 g płatków owsianych "górskich"
100 g suszonej żurawiny
125 g mieszanki ziaren sezamu, płatków migdałów i słonecznika

125 g niesolonych orzeszków ziemnychi orzechów włoskich

wykonanie:

1 Rozgrzej piekarnik do 130°C i wyłóż blachę papierem
2 Podgrzej mleko skondensowane na dużej patelni.

3 W tym samym czasie wymieszaj pozostałe składniki, a następnie zalej je podgrzanym mlekiem, starannie mieszając drewnianą łopatką.

4 Rozprowadź masę na blasze za pomocą łopatki

5 Piecz przez 1 godzinę, następnie wyjmij blachę z piekarnika i po przestygnięciu pokrój na kawałki (ja sobie poszłam na spacer i potem musiałam kroić takie twarde). Odstaw do całkowitego wystygnięcia.


Trochę zmodyfikowałam przepis ze strony

Śniadaniowe batoniki zbożowe

 

Załączniki

  • Maj 1 028.jpg
    Maj 1 028.jpg
    37,5 KB · Wyświetleń: 134
reklama
Do góry