• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przepuklina pępkowa 10tc

Cześć Dziewczyny,
na usg (10tc) dowiedziałam się, że maleństwo ma przepuklinę pępkową (5mm), która może się samoistnie wchłonąć w ciągu ok. 2 tyg. Jeśli nie wchłonie się, to może jest to wada genetyczna. Od rana szukam informacji w sieci (bo przez 2 tyg do wizyty zwariuję...), ale bardzo mało znajduje. Czy ktoś miał taki przypadek? Albo wie z czym to się je? Jeśli się nie wchłonie, to co za wady mogą być?

reklama
Hej, ja miałam taką samą diagnozę. Wszystko ładnie się wchłonęło i nie ma już żadnej przepukliny. Nie przeszukuj Internetów i nie stresuj się na zapas. Mi lekarz powiedział, ze właściwie wielu lekarzy o tym nawet nie mówi, bo takie przepukliny po 10 tygodniu się wchłaniają.
Moja znajoma miała u płodu przepuklinę przez długi czas, nawet straszyli ją już jakimiś wadami i chorobami, a przepuklina zanikła w późniejszym czasie i dziecko urodzilo się zdrowe.
Głowa do góry i nie czytaj tych strasznych scenariuszy, bo wszystko będzie dobrze!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry