BaśkaKaśka
Zaciekawiona BB
mozna, a nawet trzeba, bo zadnych lekow chemicznych nie mozna brac
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
. Pierwszy raz na samym początku, gdzieś w 8 tyg. i to chyba najbardziej mnie zestresowało. Lekarka - kretynka zaleciła mi stosowanie na katar "normalnych" kropli do nosa w sprayu typu Xylorin
. Na szczęście wiem, jakie to są "siekiery", więc przeczytałam w domu ulotkę i oczywiście było tam napisane, że nie należy stosować w ciąży. Stosowałam metody naturalne, a na katar - roztwór wody morskiej. Na gorączkę - Paracetamol. Potem przypomniałam sobie o specyfiku, który na ogół lekarka przepisuje mi przy przeziębieniu (choć lek nie jest na receptę). Jest to Bioparox - lek w formie wziewnej stosowany na zapalenie zatok, górnych dróg oddechowych, zapalenie oskrzeli i płuc. Jest skuteczny, a jednocześnie mogą go stosować kobiety w ciąży i karmiące, gdyż nie przenika do krwi matki i do łożyska!!! Tak napisane jest w ulotce. Stosowałam go i bardzo mi pomógł, jednocześnie nie szkodząc dziecku:-), więc polecam!A koleżanka mi powiedziała, że bioparox już wycofali ze sprzedazy, szkoda bo faktycznie w ciąży można go było brać. A i podobno osccillokoccinum-coś takiego można...czy jak to się tam pisze.