• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przezierność karkowa

ladyinred66

Zaciekawiona BB
Hej,
Mam pytanie. Byłam dziś u ginekologa i wyszło, że mam na granicach dolnej normy przezierność karkową - 1,2 mm. Pan doktor zalecił powtórzenie badania za dwa tygodnie. O czym to może świadczyć? Wspominał coś o wadach genetycznych, jednakże w różnych artykułach piszą o tym jak ta norma jest podwyższona. Dodam, że jestem w 11 tyg. 2 dzień.

reklama
Hej,
Mam pytanie. Byłam dziś u ginekologa i wyszło, że mam na granicach dolnej normy przezierność karkową - 1,2 mm. Pan doktor zalecił powtórzenie badania za dwa tygodnie. O czym to może świadczyć? Wspominał coś o wadach genetycznych, jednakże w różnych artykułach piszą o tym jak ta norma jest podwyższona. Dodam, że jestem w 11 tyg. 2 dzień.
a lekarz nie dał Ci wyliczonych ryzyk?

Może było mu trudno mierzyć, dziecko jest jeszcze malutkie. To on ma (?) certyfikat,.doświadczenie i oprogramowanie a ja się na tym nie znam, ale jak googlam wykresy NT vs CRL i NT vs wiek ciąży, to nie widzę, żeby 1,2 w Twoim przypadku było jakimś dołem. Osobiście bym była spokojna (mam nadzieję, że nie zapłacisz dodatkowo)

reklama
Hej,
Hej, również byłam wczoraj u ginekologa. Jestem w 13 tyg +3 dni według USG i przezierność karkowa wynosi 1,6mm.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry