reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
Dzięki Wam, kochane jesteście. Julczyński wytrąbił wczoraj całą butlę Hipp Ors, probiotyk, mleko dostaje z elektrolitami i były wczoraj do południa tylko 2 kupy + 2 kleksy, więc wygląda, że lepiej. Po południu dałam mu jednak na własną rękę smectę, stwierdziłam, że nie będę słuchać tych lekarzy, ileż można dziecko męczyć. Wypił całą i do końca dnia wczoraj już kup nie było. Dziś rano o 5 godzinie wstał na mleko i była kupa, ale wydawało się, że już w miarę normalna, zobaczymy jak w ciągu dnia się sytuacja będzie rozwijać.
Teraz musimy sobie jeszcze poradzić z odparzoną dupcią, chociaż i tak już chyba jest lepiej niż wczoraj, bo przynajmniej rano pozwolił się sudocremem posmarować. No i żeby jeszcze apetyt wrócił, bo na razie jak widzi łyżkę to dzioba zamyka.

Agacio, cieszę się, że u Was już wszystko ok.

Ostatnia edycja:
oj madzik pupcia po takiej biegunce to się zgadza masakra. u nas raz po takiej jelitówce smarowaliśmy linomag z apteki.

co do smecty, opinie są różne to fakt, ja jednak jak już dłużej biegunka się utrzymuje też podaję bo daje natychmiastowe efekty.

U nas tez smecta pomogla rano byla kupka bardziej zbita i dalej bylo ok;) ja odparzenia ratuje tormentiolem w szpitalu kiedys nam polecili po jednym dwoch smarowaniachj mija

Madzik ciesze, sie juz praktycznie po problemie - Julis ladnie zjadl i popil co trzeba wiec sa ekekty! :)) Oby tak dalej.

My nigdy nie uzywalysmy nawet Sudocremu, zupelnie zbedny jest.. smaruje tylko Linomagiem, profilaktycznie, a teraz juz nawet rzadziej niz kiedys.

Mamy dwa kupalki dzis! Juhuuuuu! - po znowu dluuugiej przerwie wczoraj Pola wydusila z placzem kamyka, po prostu kamyka... takie twarde! Dzisiaj wiekszy kamol - juz bez takiego placzu i stresu aczkolwiek z trudnoccia duza :(, i potem zaraz byla calkiem rzadka kupka, od miesiecy takiej nie bylo! Po czym zaliczylysmy umywalke i przebiorke dla odswiezenia :p

reklama
agacio - dobrze, że już ok
madzik - teraz tylko wyleczycie pupcię i po kłopocie
maju - biedna Polcia - całusy dla niej od bb - ciotki
basiek - pisz, co z Marti.

Moja Zochna miała wczoraj zaczerwieniona powiekę, troszkę spuchniętą, chyba ja swędziała, ale bez żadnej ropki - nie wiem, może ja zawiało... przemyłam solą fizjologiczną i sama nie wiem, czy coś z tym robić, czy czekać na rozwój sytuacji...? doradźcie.

Do góry