reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przygotowania do porodu!!!

He he Sabincia ale sie usmiałam,mój brat miał zwyczaj sikania na lekarzy:-);-)prawie przy kazdej wizycie komus sie oberwało.
Marteczka ale jestes odwazna ;-)u mnie im blizej tym portki pełnioejsze.Czesto mi sie sni poród :baffled:i budze sie cała spocona
Co do kąpieli to jestem zielona zawsze sie bałam dotylac takie maluszki 6cio miesiaczne juz kąpałam ale to co innego niz noworodek.Moj facet to juz kiedys robił wiec jakos bedzie.A tak w ogóle jak przezyje poród to przezyje wszystko;-)
Niekat poradz mamusi jesli to mozliwe to powinna teraz z taką skłonnąsciom nosic sznurowane buty za kostke takie jak w góry.Widziłam tez kiedys buty na grubszym obcasie ale własnie za kostke i nie były takie złe ale musi miec noge usztywniona w tym miejscu to podstawa.Pozdrowienia dla mamci

reklama
Ja na razie się nie stresuje (bardziej się bałam jak jeszcze w ciąży nie byłam) :tak:. Jakoś to będzie, wszystko jest do przeżycia!

A co do porodu drugiego dziecka to podobno idzie jak z płatka. Koleżanka jak urodziła pierwszego synka (5.01 skończył 2 latka) to powiedziała że nigdy więcej! Ale los chciał (a raczej przypadek) że 19 m-cy po urodzeniu Huberta rodziła Julkę i mówiła że się nie da porównać pierwszego porodu do drugiego! Tak to szybko poszło! :-):-):-)

Ja tez wiele razy slyszalam ze drugi porod jest latwiejszy z tej przyczyny ze kobieta wie mniej wiecej czego sie spodziewac. Bo chyba nie dlatego ze sie szybciej 'rozkurcza' :confused: chociaz sama nie wiem.

Wczoraj w koncu zdecydowalam sie na wybor szpitala! Dawno na jednym forum nie widzialam tylu pozytywnych postow wiec decyzje podjelam bardzo szybko.
Znieczulenie jest za darmo ! CZYLI TAK JAK POWINNO BYC WSZEDZIE !
Natomiast porod rodzinny kosztuje 300zl. Jest jednak mozliwosc zeby napisac podanie do dyrektora o zwolnienie z oplaty.
300 zl piechota nie chodzi wiec chcialabym takie podanie zlozyc tylko nie dokonca wiem jak sie za to zabrac,. Jak myslicie mam motywowac to krotko i zwiezle czy rozwodzic sie nad sytuacja materialna mojej rodziny?

!
Natomiast porod rodzinny kosztuje 300zl. Jest jednak mozliwosc zeby napisac podanie do dyrektora o zwolnienie z oplaty.
300 zl piechota nie chodzi wiec chcialabym takie podanie zlozyc tylko nie dokonca wiem jak sie za to zabrac,. Jak myslicie mam motywowac to krotko i zwiezle czy rozwodzic sie nad sytuacja materialna mojej rodziny?
fajne rozwiazanie - ja bym napisała krotko ze zalezy mi na obecnosci męża ale z powodów finansowych nie stac mnie na to... no i w sumie to by sie zgadzało z moja obecna sytuacją:-(

reklama
dla mnie taki szpital to jak Yeti - słyszałam że istnieje ale w zyciu sie nie spotkałam z takim przypadkiem... a przyznaje ze tak powinno byc w każdym szpitalu - w koncu mamy prawo RODZIC PO LUDZKU co oznacza że jak nas nie stac na znieczulenie to nie powinno to byc bariera do jego podania:wściekła/y:

Do góry