reklama

przygotowanie deserku dla niemowlaka

Temat na forum 'Żywienie' rozpoczęty przez agugucha, 28 Lipiec 2010.

  1. agugucha

    agugucha Mikusiowa mama :)

    Witam!
    Mam pytanie odnosnie przygotowania deserkow "domowej roboty";) Czy podawac dziecku owoce gotowane czy surowe?? Gdzies spotkalam sie z opinia, ze mozna podawac tylko owoce gotowane, jednak znalazlam wiele przepisow gdzie wystarczy zmiksowac surowe owoce. Jak to w koncu jest?
     
  2. Iwonka1985

    Iwonka1985 Fanka BB :)

    ja zaczęłam od tartego surowego jabłka całą naszą przygodę z jedzonkiem :-) i ja gdzieś czytałam że gotowane traci niektóre witaminki. Myślę że wystarczy przed obraniem owocu sparzyć go wrzątkiem.
     
  3. reklama
  4. fikusek1988

    fikusek1988 Mama Alanka:)

    ja daje surowe,jablko np z biszkoptem,ale mam tez morele takie w sloiku domowej roboty i to tez bardzo mu smakuje. Truskawki,pozeczki ,malinki z ogrodka tez jadl ale oczywiscie w malych ilosciach.
     
  5. kakakarolina

    kakakarolina Moderator

    A ja teraz to daje tylko surowe. Brzoskwinie z biszkoptami. jagody z jogurtem, maliny, morele. W zimie gotowałam jabłka i gruszki ale wiadomo wtedy wybor marny.
     

Poleć forum