reklama

Przyjmowanie Duphaston

reklama
Nie tylko na cykl ale również na ciążę bo od 4 m-cy nie mogę zajść . Mam wytyczne by zacząć brac od 16 dc ale nie wiem do kiedy. Wszyscy piszą że przez 10 dni a na ulotce jest napisane że do momentu dostania miesiączki.
Lek ma zadanie wyregulować cykl. On nie powoduje magicznie,że zachodzi się w ciążę. Może działać wspomagająco jeżeli ta ciąża już się pojawi. Ale jeżeli nie miałaś niedomogi lutealnej to branie go jest bez sensu.
A 4 miesiące to tak naprawdę nic w staraniach.
Duphaston moze blokować przyjście miesiaczki. Więc dlatego odstawia się go po 10 dniach.

Lek ma zadanie wyregulować cykl. On nie powoduje magicznie,że zachodzi się w ciążę. Może działać wspomagająco jeżeli ta ciąża już się pojawi. Ale jeżeli nie miałaś niedomogi lutealnej to branie go jest bez sensu.
A 4 miesiące to tak naprawdę nic w staraniach.
Duphaston moze blokować przyjście miesiaczki. Więc dlatego odstawia się go po 10 dniach.
No tak wspomagająco, dzięki niemu pozbędę się torbieli która znowu mam a nie oszukujemy się poniekąd stoi na przeszkodzie w zajściu w ciążę

Tylko to się da sprawdzić jak ktoś ma regularne cykle. W przypadku cykli nieregularnych - najpierw należy cykl wyregulować. Moim zdaniem 16dc jest dość optymalnym terminem rozpoczynania brania tabletek.
A jak wpływa na libido? Przy tabl anty zero ochoty na sex a przy dupku jak jest? To też hormon więc chciałabym wiedzieć jakie są wasze doświadczenia?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry