Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
WitamRobiłam betę w czwartek i wyszło 17305, a dziś 44027. Boje się że to za mały przyrost a ginekolog dopiero za tydzień.... Dodam że 6tc. Jak myślicie powtórzyć betę czy spokojnie czekać do poniedzialku?
DziękujęPowyżej 6000 już się bety nie robi. Na tym etapie podwaja się co ok 72-96h ,więc spokojnie . Na USG już powinnaś zobaczyć bijące serduszko [emoji846]
Aby sprawdzić czy jest prawidłowy przyrost bety trzeba sprawdzać co 48h lub co 72 godziny a nie co tydzień. Myślę że takie sprawdzanie raz w tyg nie pokaze takiego obrazu jak sprawdzanie co 48h lub co 72h. A beta jak wynosi 6000 i więcej już bety się nie sprawdza bo ona zwalnia przyrost i wtedy jest tylko pewne usg.Cześć dziewczyny.
Bardzo długo staralismy się o dziecko. Po kuracji duphaston i clostilbegyt udało się. Była u lekarza 11.03. Narazie potwierdził tylko przechył ciążowy o średnicy 6mm.
Mam problem. Martwię się, że beta słabo mi rośnie.... Lekarz kazał mi robić betę raz w tygodniu (w ten sam dzień żeby sprawdził jak rośnie beta) wizyta dopiero w poniedziałek... Martwię się jak nie wiem co... W dodatku w opisie usg mam dopisane "śladowa ilość wolnego płynu w zatoce Douglasa". Oczywsicie powiedział, że nie mam czym się martwić bo to nie musi oznaczać od razu drugiej ciąży pozamacicznej, czasami się zdarza, że zostaje po owulacji ten płyn.
5. 03: 1227mlU/ml
9.03: 6565mlU/ml
18.03: 35735mlU/ml
25.03: 65936mlU/ml
Tego to już nie wiem. Ja napisałam tylko to co wiem i większość kobiet tak napisze jak ja. Ale lekarzem nie jestem. Zabierz te wyniki i mu pokaż tak jak chciał i zobaczysz co ci powie.To czemu kazał robić mi ta betę.... Zastanawia mnie to bardzo.