reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Przyrost wagi

rainmanka to rzeczywiście przy bliźniakach bardzo malutko przytyłaś...Ale moim zdaniem to nie jest kwestia genów tylko właśnie tego kto ile i co je w ciąży:tak:
Ja przed ciążą ważyłam około 56-57 kg przy wzroście 164cm,a teraz około 63kg,ale gdyby nie słodycze które wcinałam jeszcze niedawno tonami to pewnie tych kilogramów było by mniej...Dla porównania moja mama ze mną przytyła ponad 20kg,a z bratem 25kg-tylko sama mi mówiła,że jadła za dwoje:-)

reklama
mi mama tez mowila, ze przy moim bracie duzo przytyla, pozniej byla siostra i dopiero ja a ona byla 2 razy wieksza niz teraz tylko, ze wtedy kobiety inaczej podchodzily do ciazy bo skads to przekonanie "jedzenia za dwoch" musialo sie wziac :-)

ja ,jak już pisałam przytyłam już bardzo dużo...bo jakieś 12 kg,ale może to również zależy od tego ,że wcześniej miałam bardzo aktywną fizycznie pracę, a teraz zwolniłam ......musiałam zwolnić....obroty....Przynajmniej tak się łudzę.....

To dlatego , ze nic nie jesz....

Aaaa już jem, jakoś ta niechęć do jedzenia Mi odeszła i teraz bym jadła i jadła, ale bardziej takie potrawy z zachcianki noo i białą czekoladę mniam ;D

Nadrobiłam chyba he he 29 tc i mam 79kg, czyli by było od początku ciąży 9kg =)

Kupiłam wagę elektroniczną i się teraz ważę ;D
Chyba popadnę w depresję wagową ;D
Ważę 18kg więcej od mojego Tomka, zawsze to ja ważyłam więcej, ale tyleeeee ;D he he, wybaczam sobie bo my jesteśmy dwie a on jest jeden...hi hi musimy ważyć więcej ;D

Ostatnia edycja:
zaczynam sie martwic coraz bardziej.. z dnia na dzien sie pojawilo 9 kg na plusie a jeszcze tyle przede mną :szok: jak do konca w takim tempie bede przybierac to niedlugo bede sie toczyc..

Oj nie narzekajcie kobitki praktycznie nie mamy wielkiego wpływu na przyrost wagi że chyba obżeramy się.Jem tyle ile potrzebuje i nie patrze na całą resztę,nie będę głodzić dziecka i siebie.Bo z tego to mogą być dopiero problemy.Ja przytyłam 12kg i nie martwi mnie to_Obym nie przebiła 25kg i będzie dobrze.A z Julką przytyłam 22kg w 6 miesięcy po porodzie wróciłam do swojej wagi.

wiecie co dziewuszki...na szczęscie nie mam wagi w mieszkaniu więc się nie ważę często ale czuję, że coraz więcej jem;/ ciekawe jaki tego efekt hehe...jak dzidzius chce to niech sobie zabiera co tylko chce:)

reklama
Do góry